Društvo

Uklonjena divlja deponija kod „Kazamata“: Akcija će biti nastavljena već 1. oktobra!

Protekli vikend bio je pun aktivnosti za OPSD “Dragan Radosavljević”.

U subotu, 16. septembra, grupa planinara učestvovala je na akciji koju je po prvi put organizovalo planinarsko društvo  “Babin zub” iz Knjaževca.

Staza ukupne dužine 20km vodi od etno domaćinstva ”Koliba” u selu Vlaško polje podno Tupižnice, preko vrha Slemen (1099mnv) do Sesalačke pećine.

Sa staze se pruža neverovatan pogled na Tupižnicu, Staru planinu, Rtanj.

U nedelju, 17. septembra održana je druga radna akcija u okviru realizacije projekta “ZAzeleni”, koji pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta u okviru nacionalonog programa “Mladi su zakon” sprovodi Omladinsko planinarsko smučarsko društvo “Dragan Radosavljević”.

Ovog puta volonteri su udružili snage kako bi uklonili divlju deponiju na lokaciji naselje “Kazamat”, a koja je formirana u šancu tvrđave iz devetnaestog veka.

U saradnji sa lokalnom Inspekcijom za zaštitu životne sredine i Javnim komunalnim stambenim preduzećem “Zaječar” postavljen je kontejner za odvoz smeća, u kome je odložen deo otpada iz pomenute deponije.

Nažalost, deponija je bila isuviše velika da bi se mogla ukloniti u jednom danu, pa će se akcija ponovit i već 1. oktobra, kako bi se uklonilo i preostalo smeće.

Dodaj komentar