Izdvajamo Politika

Ujedinjenje Demokratske stranke i kako to utiče na političke prilike u Zaječaru

FOTO: Demokratska stranka Zaječar/facebook.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Pripadnici Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Zajedno za Srbiju – koji imaju srodna politička opredeljenja i programske ciljeve, doneli su odluku da se ujedine i ponovo postanu jedinstveni politički subjekt u Srbiji – Demokratska stranka.

Zajedničko delovanje demokratskog bloka preslikaće se i na lokalni nivo, pa prema rečima predsednika gradskih odbora DS-a, SDS-a i Zajedno za Srbiju građani Zaječara mogu da očekuju jednu stabilnu demokratsku političku opciju.

„Građani Zaječara mogu da očekuju jaku i stabilnu opciju, pozicioniranu na levom centru, koja će se suprotstaviti SNS-u“, istakao je Miloš Stojadinović, predsednik GrO DS-a u Zaječaru.

Aleksandar Branković, predsednik GrO SDS-a u Zaječaru ističe da su pomenute tri stranke i potekle iz Demokratske stranke, imaju vrlo sličnu politiku, pa je ujdeinjenje bilo logična opcija.

„Mandati odbornika su lični, tako da još uvek ne znamo kako će da se odrazi ovo na sastav odbornika u lokalnom parlamentu. Nismo još uvek imali neki konačan dogovor oko toga, ali u narednom periodu ćemo imati. Moje mišljenje je da demokratski blok treba zajedno da nastupi na sledećim izborima,“, kaže Branković.

Nakon formiranja pokreta „Pobeda za naš grad – dr Nenad Ristović“, dva odbornika iz SDS-a u Zaječaru, prema rečima Brankovića, prešlo je u pomenuti pokret.

„To je apsolutno njihova slobodna volja. Reč je o odbornicima Marici Dimitrijević i Zoranu Andrejiću. Oni su, inače, jedni od odbornika opozicije koji nisu bojkotovali rad zaječarske Skupštine u prethodnom periodu“, dodao je Branković.

Stvaranje Unije demokratskih snaga i na lokalnom nivou dovelo je do objedinjavanja partija levog centra na političkoj sceni, poručio je Miljan Stefanović, poverenik „Zajedno za Srbiju“. Prema njegovim rečima građanima Zaječara ponuđena je još jedna stabilna opcija za koju mogu glasati.

“ Ta opcija podržava radnička prava, prava seljaka i običnih građana čija prava u današnje vreme nisu baš zastupljena u partijama koje su desničarski orjentisane“, kaže Stefanović.

Kao i do sada „pojačana“ Demokratska stranka činiće okosnicu najveće opozicione grupacije – Savez za Srbiju, koju u Zaječaru pored demokrata čine i predstavnici Narodne stranke, pokreta Dveri i sindikata Sloga.

1 komentar

  • .???…..a ujedinjenjem :
    1) POTPUNO NOVOG AUTOPUTA , 2) PRODUZENJEM KA BUGARSKOJ I RUMUNIJI I REKONSTRUKCIJOM POSTOJECEG ZELEZNICKOG KORIDORA I
    3) DUNAVSKOG RECNOG KORIDORA SA SAVREMENIM LUKAMA ,ROBNIM INTRMODALNIM CENTRIMA U TIMOCKOJ KRAJINI… nastao je TRANSEVROPSKI (Atlanski okean -Crno more) Multimodalni saobracajni koridor Istok (Crnomorski koridor) ….Ciji DRUMSKI KRAK B (AUTOPUT) i ZELEZNICKI ASPEKT (PRUGA) prolaze uz sam (AUTOPUT) i kroz (PRUGA) Zajecar….??? Tako da Zajecar ,cela Timocka krajina i ovaj region Istocne Srbije vise nikada nece biti ,,zadnja posta,, …potpuno SAOBRACAJNO ,A TIME I U SVAKOM SMISLU,potpuno skrajnuti grad …veoma,veoma udaljen od svih saobracajnih koridora….??? Sto je mozda i nije bas toliko nevazno…Jer vlasti,opozicije, stranke,izbori,funkcije…su zaista veoma vazne teme…Ali su PROLAZNE….A GEOSTRATESKI SAOBRACAJNI KORIDORI…SU VECNI…??? Posebno oni koji su od NAJVECEG MOGUCEG ZNACAJA… TRANSKONTINENTALNI I MULTIMODALNI…???
    A kada jos prolaze kroz potpuno demografski, ekonomski ,socijalno…uruseni region….Da li je to mozda NEKO glasno rekao Zajecar.. ?Zajecarski okrug? Timocka krajina..? Istocna Srbija…? Ili mi se to samo ucinilo zbog guzve u ? ?????

Dodaj komentar