Izdvajamo Politika

Ujedinjena opozicija Zaječara: Oštro osuđujemo prebijanje studenata, sugrađanima u Novoj godini želimo promenu lokalne vlast

„Najoštrije osuđujemo prekomernu upotrebu sile i brutalno prebijanje studenata na protestu u Beogradu i pružamo podršku svim građanima koji se bore protiv izborne krađe. Našim sugrađanima u Novoj 2024. godini želimo smenu aktuelne gradske vlasti, intenzivno ćemo raditi na tome da u narednoj godini budu raspisani lokalni izbori na kojima ćemo se konačno osloboditi ove vlasti“, poručili su danas na konferenciji za medije predstavnici Ujedinjene opozicije Zaječara.

Na konferenciji je govorio Miladin Krstić, koji je objasnio da se studentima pripisuje nešto za šta apsolutno nisu odgovorni i da je očigledna primena prekomerne sile od strane pripadnika organa reda.

„Kao što znamo, odmah nakon izbora, u glavnom gradu su otpočele masovne demonstracije, pre svih studenata, koji protestuju zbog izborne krađe i zahtevaju raspisivanje novih izbora. Na izbornu krađu ukazuje niz nepravilnosti koje su uočene na sam dan izbora, videli smo da su u Beograd dovoženi birači iz Republike Srpske, ali i iz ostalih krajeva Srbije. Imamo saznanja da su čak i iz Zaječara pojedini ljudi odlazili i glasali u Beogradu. Zbog svega toga, Ujedinjena opozicija pruža podršku svim građanima koji protestuju zbog izborne krađe i svim njihovim zahtevima. Takođe, najoštrije osuđujemo brutalna prebijanja i privođenja studenata, radi se o očiglednoj prekomernoj upotrebi sile prema mladim ljudima koji treba da budu budućnost ove zemlje. Nakon samo par dana od pomenutih događaja, videli smo da se za nasilje koje se dogodilo ispred gradske Skupštine u Beogradu odgovorna lica koja su namenski ubačena od strane režima, da bi sebi dali opravdanje za sve što je usledilo nakon toga, a to je sramotna reakcija policije koja je iz mase nasumično izvlačila ljude, prebijala ih i odvozila na nepoznate lokacije. To je sramotno i nedopustivo i samo još jedna u nizu sramota ovog režima“, rekao je Krstić.

On je ovom prilikom poželeo sugrađanima srećne praznike i smenu režima u narednoj godini.

„Svim Zaječarcima u ime Ujedinjene opozicije želim srećne praznike i još uspešniju narednu godinu, ali imam i jednu posebnu želju, a to je da zajedno smenimo gradsku vlast. Ovom prilikom neću govoriti o ovoj vlasti, koja je oličena u liku i delu Boška Ničića, čiji smo taoci već 20 godina. Mi ćemo intenzivno raditi na tome da izbori budu održani u maju naredne godine zbog toga što gradska vlast nema legitimitet. Zaječar je opozicioni grad, to su pokazala prethodna dva izborna procesa, ali je volja Zaječaraca izigrana, prvo od strane Ničića, a onda i od Nenada Ristovića. Da žele promene, Zajearci su pokazali letos na protestima i pozvao bih sve sugrađane, da nam daju podršku da istrajemo u ovoj borbi i smenimo ovu  štetnu vlast“, poručio je Krstić.

Dodaj komentar