fbpx
Društvo

Uglavnom oblačno i malo toplije, u Zaječaru 14°C

FOTO: zajecaronline.com

U celoj zemlji biće oblačno i malo toplije vreme, mestimično sa kratkotrajnom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji će danas biti oblačno i malo toplije vreme, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom, a na visokim planinama sa slabim snegom. Duvaće slab do umeren, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od 4°C do 7°C, a najviša dnevna od 12°C do 16°C.

U Zaječaru oblačno i malo toplije, povremeno sa kratkotrajnom kišom. Duvaće umeren vetar, zapadnog pravca. Najniža temperatura 4°C, a najviša dnevna temperatura oko 14°C.

U sredu promenljivo oblačno sa više sunčanih intervala i retkom pojavom kiše. U četvrtak malo i umereno oblačno i suvo, a posle podne na severu i zapadu jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima koje će se u toku noći proširiti na centralne krajeve.

Biometeorološka prognoza za utorak 20. april 2021.

Biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na osobe sa respiratornim i reumatskim tegobama, kao i one sa povišenim krvnim pritiskom. Razdražlјivost, pospanost i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije.

AMSS: Ponegde zastoji i usporena vožnja na putevima

Auto-moto savez Srbije (AMSS) je danas upozorio na mokre puteve zbog kiše što može doneti zastoje i usporenu vožnju.

AMSS upozorava i da će više dece biti na ulicama oko škola, zbog čega je potrebna veća opreznost uz dodatno smanjenu brzinu koja je u tim ulicama.

Na naplatnim rampama i graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

Kamioni na Horgošu, Kelebiji i Batrovcima na izlazu iz zemlje čekaju po tri sata, a na prelazu Šid četiri sata. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka. Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar