fbpx
Glas Paraćina

Učenici paraćinske Tehnološke škole majstori za srpski jezik (FOTO)

Članovi lingvističke sekcije paraćinske Tehnološke škole su na nedavno održanom Republičkom takmičenju u Beogradu osvojili treće mesto i iza sebe ostavili čak i filološke gimnazije u kojima je srpski jezik glavni predmet.

Deset učenika drugog razreda Tehnološke škole iz Paraćina bavilo se prozom Bore Stankovića i predstavilo svoj rad koji je u skraćenom izdanju štampan kao knjiga pod nazivom „Frekvencijski rečnici školske lektire – knjiga druga“.

TIM Profesorka (u sredini) sa članovima sekcije/ privatna arhiva

Ovi talentovani mladi učenici uz pomoć profesora srpskog jezika i književnosti Zorice Ivanović bavili su se izabranim delima Dragoslava Mihailovića i Dositeja Obradovića , a profesorka Ivanović, prema rečima đaka je i najzaslužnija za osnivanje sekcije i prepoznavanje talenata.

Nagrade ovog prestižnog takmičenja, u više kategorija, biće uručene 1. februara na Filološkom fakultetu u Beogradu u sali heroja od 12 sati i 15 minuta.

Pomenutog dana Zorica Ivanović, profesorka srpskog jezika i književnosti tokom trajanja 60. Republičkog zimskog seminara održaće predavanje o pripremi knjige koja je osvojila nagradu.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar