fbpx
Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

Učenici Gimnazije učestvovali na konkursu za najbolji eksperiment iz fizike

Učenici Gimnazije u Zaječaru , Marina Gavrilović i Sava Kostić, učestvovali su tokom vikenda na konkursu za najbolji eksperiment iz fizike koji se održavao u Skoplju, u sklopu manifestacije Novembar mesec nauke, zajedno sa svojim mentorom Mladenom Šljivovićem, nastavnikom fizike.

kap

Marina Gavrilović, učenica četvrtog razreda, predstavila je projekat kviza Hembizika za koji je nagrađena prvom nagradom u kategoriji učenika treće i četvrte godine. Ovaj kviz je već ranije nagrađen prvom nagradom na konkursu Ruke u testu.

Sava Kostić, učenik drugog razreda, dobitnik je treće nagrade za uspešnu demonstraciju površinskog napona u kategoriji učenika prve i druge godine.

Na ovom konkursu, koji je bio regionalnog karaktera, učestvovali su pored domaćina iz Makedonije, i učenici iz Požege i Aleksinca, kao i iz Varaždina. Organizator konkursa bilo je Društvo fizičara republike Makedonije.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar