fbpx
Društvo Izdvajamo

U Zaječaru veće kazne za trgovce, ugostitelje i zanatlije

ilustracija

Vlasnici trgovinskih, ugostiteljskih i zanatskih delatnosti bi za kršenje pojedinih pravila koja se odnose na njihov rad uskoro mogli da plate do 5 puta veću novčanu kaznu nego do sada. Tako će ukoliko na skupštinskom zasedanju zaječarski odbornici usvoje predloženu odluku, za nepoštovanje dužine radnog vremena, prodaju alkoholnih pića i cigareta maloletnim licima, emitovanje muzike i izvođenje zabavnog programa na otvorenom nakon ponoći, usluživanja gostiju izvan prostorija za usluživanje ili primanje maloletne osobu u noćni klub novčane kazne biti mnogo rigoroznije.

Za sve gore navedeno, kao i ukoliko vidno ne istakne radno vreme, obaveštenje o neradnim danima i o privremenom zatvaranju na svojim objektima pravno lice i ovlašćeno preduzeće moraće umesto dosadašnjih 80.000 dinara da plati trostruko veću kaznu u iznosu od 150.000 dinara.

Međutim, za navedene prekršaje sada će umesto 8.000 dinarakaznu od 25.000 dinara morati da plati i odgovorno lice u pravnom licu , kao i preduzetnik kojji će umesto dosadašnjih 18 hiljada, sada morati da izdvoji čak 75.000 dinara.

U skladu sa odlukom nadležni inspektor Gradske uprave grada Zaječara izdaje prekršajni
nalog na licu mesta za svaki prekršaj posebno. Zanavedene prekršaje ne može se podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, stoji u odluci.

Članovi Gradskog veća na zasedanju održanom 11. septembra pomenuti predlog odluke jednoglasno usvojili, jer kako su istakli lokalna samouprava ima pravo da odredi visinu kazni za navedene prekršaje u iznosu od polovine visine kazni propisanih Zakonom o prekršajima.

Konačnu odluku na ovaj predlog daće zaječarski odbornici na sednici skupštine zakazanoj za 18. septembar 2019. godine.

3 komentara

  • Da li je novom odlukom o izmenama obuhvacen i prekrsaj u vidu konzumiranaja alkoholnih pica ispred trgpvinskih objekata i konstantno alkoholisanje ? Mislim na prostor ispred prodavnice kod cesme na raskrsnici ulica Djure Salaja i Vojvode Putnika koji je postao mesto za okupljanje alkoholicara.Pored toga, pomenuti prostor je i prava deponija pivskih zapusaca, praznih kutija cigareta, upotrebljene aluminijumske i plasticne ambalaze … Neposredna blizina se koristi za uriniranje a ponkad i za veliku nuzdu i to pored kontejnera, ispod prozora okolnih zgrada , u ulazimai sl. Da li ce se neko pozabaviti ovim rastucim problemom ???

  • Vidim da to nevazi za kioske str zis jer ni jedan njihov kiosk neradi po napisanom radnom vremenu svi rade po 1 sat duze i prodaju alhohol i ako nemaju dozvolu!!!!!

  • bane videnović kao i uvek duboko razmišlja.ne zna na čiju če stranu,,jos samo da stavi prst u nos…

Dodaj komentar