Društvo

U Zaječaru toplije i vedro, oko 13°C

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U celoj zemlji biće sunčano i toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji jutro hladno sa slabim mrazema, a u toku dana sunčano i toplije. Vetar slab, promenljiv, na severu i umeren, južnih pravaca. Jutarnja temperatura od -4°C do 2°C, najviša dnevna od 11°C do 16°C.

U Zaječaru sunčano i vedro. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura -1°C, a najviša dnevna temperatura oko 13°C.

Narednih dana pretežno sunčano i sve toplije, samo se u nedelju posle podne uz promenljivu oblačnost očekuje retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska.

Biometeorološka prognoza za petak 9. april 2021.

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće blago smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Mogući su neraspoloženje i glavobolјa. Neophodno je adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

AMSS: Povoljni uslovi za vozače

Vozače danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, posebno u zoni većih gradova i ka izletištima i vikend naseljima, ali uz povoljne uslove za vožnju, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Tokom jutra moguća je magla mestimično, pa vidljivost može biti smanjena na putevima pored reka i u kotlinama, a oprez je potreban i zbog radova koji su u toku na brojnim deonicama, navedeno je u saopštenju.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka. Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Na graničnim prelazima zadržavanja teretnih vozila su višesatna, pa na Horgošu na izlaz iz zemlje čekaju 240 minuta, a na Kelebiji i na Batrovcima oko 180 minuta.

Dodaj komentar