fbpx
Društvo

I danas moguće kratkotrajne vremenske nepogode

FOTO: zajecaronline.com

RHMZ je upozorio na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom i olujnim vetrom do utorka, 25. juna, a prema prognozi i danas će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Biće i malo svežije. Jutarnja temperatura od 15 do 19, najviša od 25 do 27 stepeni.

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji i Banatu i dalje je na snazi narandžasti meteoalarm, koji ukazuje na opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljudi i životinje. Treba biti vrlo obazriv i pratiti savete koji daju nadležne državne službe.

U Zaječaru promenljivo oblačno. Posle podne mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode. Vetar slab i umeren, severnih pravaca. Temperatura će biti od 19 stepeni do 26 stepeni.

weather.com

Prethodnog dana, Zaječar je zahvatilo veliko nevreme praćeno gradom.

Do sredine sedmice promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, izraženijim u brdsko-planinskim krajevima. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 20 stepeni, najviša od 28 do 31 stepen.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak 24. jun 2019.

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Naročito se oprez savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Reumatski bolovi i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

1 komentar

  • vazno je da se veliki gradonačelnik svevišnji boško ničić obraća narodu putem fejsbuka!!!i upozorava ih!!!da li je to normalno? ne mogu da razumem takve psihopate i nenormalne ljude…pitao sam..u šipikovo imju svi meštani facebook..i halovo i gradskovo i mali jasenovc….ma i svi ostali…uveče kada dodju sa njive jedva cekaju da dodji na fejbuk i da ćaskaju sa svevišnjim…

Dodaj komentar