Društvo

U Zaječaru otvoren tradicionalni USKRŠNJI BAZAR! Ponuda i ove godine raznovrsna…

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Tradicionalni Uskršnji bazar i ove godine narednih dana biće održan na platou u centru Zaječara. Od 29. do 31.marta veliki broj izlagača ulepšaće prazničnu atmosferu na zaječarskom gradskom skveru. Trodnevni bazar okupio je nekoliko desetina izlagača iz ovog, ali i brojnih gradova Srbije.

Rukotvorine, medenjaci, proizvodi od meda, cvetni i drugi Uskršnji aranžmani, ali proizvodi iz domaće radinosti biće prilika da za najveći Hrišćanski praznik svoje drage osobe obradujte unikatnim poklonima.

I ove godine svoj štand imaju zaječarski srednjoškolci.

Učenici Medicinske škole za ovaj bazar pripremili su uz pomoć svojih nastavnika unikatne glicerinske sapune i šumeće kuglice za negu stopala.

“ Glicerinski sapuni izgrađeni su od mirišljavih ulja: Victoria Secret, Diamond i One million.

Koristili smo boju za kolače, tako da je sve na prirodnoj bazi. Glicerin je jedan od najprirodnih sastojaka i dobar je za kožu.

Šumeće kuglice su isto na prirodnoj bazi.

Imamo tri vrste kuglica: jedne su se narandžinom korom, zbog vitamina i aromatičnih dejstva kore, u drugima ima lavande, a treće su kombinacija mente i eukaliptusa“, istakla je Danijela Milanović, nastavnik hemije u Medicinskoj školi u Zaječaru.

Na štandu učenika zaječarske Tehničke škole pronašli smo mnoštvo unikatnih uskršnjih proizvoda, irađenih sa puno ljubavi.

“ Ovo su radovi naše kreativne sekcije koja se zove „Kreativno ćoše“.

Ona postoji četiri godine. Imamo namenski izrađene proizvode za različite bazare, pa smo sada proizvode prilagodili ovom Uskršnjem bazaru.

Sa decom i našim proizvodima ove godine smo prvi put učestvovali na Regionalnom takmičenju učeničke kompanije u organizaciji dostignuća mladih, gde smo se predstavili sa našim novim proizvodom „OBUCI ŠOLJU“.

Na takmičenju smo dobili zaista pozitivne komentare za celokupan rad.

Imamo različite tehnike rada od dekupaža do platenih radova“, istakla je Danijela Đorđević profesor biologije u Tehničkoj školi i dodala:

“ Polovinu prihoda iskoristićemo za humanitarne svrhe, a ostali deo otići će za kupovinu repromaterijala i ostalog što nam je potrebno za dalji rad“.

Organizatori ovogodišnjeg Uskršnjeg bazara su Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog okruga i grad Zaječar.

Uskršnji bazar će danas i sutra biti na otvorenom od 9 do 20 sati, a poslednjeg dana, 31. marta možete ga posetiti do 15 sati, nakon čega će biti zatvoren.

 

 

Dodaj komentar