Društvo

U Zaječaru otvoren tradicionalni Uskršnji bazar (FOTO)

Četvrti „Uskršnji bazar“ svečano je otpočeo na centralnom trgu u Zaječaru i trajaće do 20. aprila. Oko 70 izlagača iz svih gradova Srbije predstaviće naredna tri dana proizvode iz domaće radinosti i ulepšati prazničnu atmosferu pred veliki Hrišćanski praznik Uskrs.

Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga i grad Zaječar organizatori su 4. po redu tradicionalnog “Uskršnjeg bazara”  koji će do 20. aprila trajati na otvorenom u centru Zaječara.

Dejan Tošić, direktor Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga je izrazio zadovoljstvo što je komora uspela da sačuva tri manifestacije: brend Međunarodni sajam “Zdravo, domaće, prirodno”  i 2 bazara: Uskršnji i Novogodišnji.

Trodnevni „Uskršnji bazar“ ove godine je okupio oko 70 izlagača iz Zaječara, ali i brojnih gradova Srbije.

Dejan Tošić, direktor RPK za zaječarski i borski okrug

“ Polako, ali sigurno ovo prerasta u jednu tradicionalnu manifestaciju. Koncept je da bazari budu manjeg obima, do nekih 70 izlagača, a da u vreme sajma „Zdravo, domaće, prirodno“ dođe i preko 300 izlagača.

Interesovanje je veliko. Prisutni su izlagači iz Srbije i Vojvodine. Iz Leskovca, Svrljiga, Pirota, Niša iz celog Timočkog regiona.

Trudimo se da na bazaru budu prisutni prijatelji koji su od prvog dana tu zajedno sa nama i pokušavamo da podignemo ovu manifestaciju na viši nivo“, istakao je Tošić.

Rukotvorine, medenjaci, proizvodi od meda, cvetni i drugi Uskršnji aranžmani, ali proizvodi iz domaće radinosti biće prilika da za najveći Hrišćanski praznik svoje drage osobe obradujte unikatnim poklonima.

Izlagači se na ovom sajmu povezuju, jer ovde ima od onih najmanjih proizvođača do najvećih. Posebno malim izlagačima ovo znači, jer nemaju puno mesta gde treba da budu viđeni, a ovo je prava prilika za to.

Uskršnji bazar će danas i sutra biti na otvorenom od 9 do 20 sati, a poslednjeg dana možete ga posetiti do 15 sati.

Pogledajte galeriju fotografija:

Dodaj komentar