Kultura

U Zaječaru održan Festival romske kulture i tradicije Srbije

FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U Zaječaru je juče održan Festival romske kulture i tradicije Srbije.

Nakon svečanog defilea od Trga oslobođenja u Zaječaru do Centra za kulturu u naselju Kotlujevac, održan je prigodan kulturno-umetnički program.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Osim domaćina, Folklorne sekcije Društva Roma Zaječar, u programu su učestvovali i njihovi gosti: Udruženje Roma „Ternipe“ iz Pirota i Forum Roma iz Bele Palanke, kao i Gradski folklorni ansambl „Zora“ iz Zaječara.

Ispred Gradske uprave, festival je otvorio većnik za kulturu Vujadin Milošević. Učesnike i publiku pozdravili su i predsednik Društva Roma Zaječar Miljan Rašić i direktor Narodnog pozorišta Timočke krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ Vladimir Đuričić.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Dvodnevni Festival romske kulture i tradicije Srbije počeo je u petak u zaječarskom teatru premijerom predstave “Đelem, đelem” po tekstu i u režiji Žora Ivanova, u kojoj su učestvovali članovi Društva Roma Zaječar i glumci amateri, kao i folklorna sekcija Društva Roma.

Organizatori festivala su Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i Društvo Roma Zaječar, a pokrovitelj je grad Zaječar.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Dodaj komentar