Društvo

U Zaječaru isečen badnjak na Badnje jutro

FOTO: zajecaronline.com

Sveštenstvo Eparhije timočke i predstavnici Gradske uprave Zaječar sa gradonačelnikom Boškom Ničićem, tradicionalno na Badnje jutro isekli su badnjak u blizini Zaječara. Uz poštovanje svih zaštitnih mera, ovim je nastavljena tradicija sečenja Badnjaka. Zbog epidemiološke situacije, litije večeras neće biti, a nalaganje Badnjaka biće obavljeno u porti u Saborne crkve roždestva Presvete Bogorodice u Zaječaru.

FOTO: zajecaronline.com

Sečenje badnjaka tradicionalno na Badnje jutro obavili su sveštenstvo Eparhije timočke i predstavnici Gradske uprave Zaječar sa gradonačelnikom Boškom Ničićem. Ovim je nastavljena tradicija sečenja Badnjaka, uz poštovanje svih zaštitnih mera, naglasio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„Okupili smo se bez obzira na ovo zlo koje nas je snašlo i izašli smo sa sveštenicima naše timočke Eparhije, da i ovo Badnje jutro ispoštujemo tradiciju i uz poštovanje svih zaštitnih mera, donesemo badnjak. Nadam se da ćemo već sledeći praznik Uskrs dočekati bez strepnje od ovog virusa. Svim građanima Zaječara čestitam Božić i želim im pre svega zdravlje i berićet u njihovim kućama, mir i spokoj“, rekao je Ničić.

FOTO: zajecaronline.com

„Kao što je grejalo našeg Gospoda u jaslama, ovo drvo koje smo isekli treba da zagreje naša srca iznutra. Ove godine su se ljudi otuđili i ova vatra vere neka razgori ljubav, koju imamo u sebi, ali nismo je dovoljno usmerili na pravi način“, poručio je protonamesnik Zoran Golubović.

FOTO: zajecaronline.com

Pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković čestitao je građanima božićne praznike i pozvao sve vernike da večeras prisustvuju bogosluženju u Sabornoj crkvi u Zaječaru, uz poštovanje svih zaštitnih mera.

Na Badnji dan 6. januara praznično bdenije u Sabornom hramu u Zaječaru počinje u 17 sati, a nakon toga će biti nalaganje badnjaka u porti zaječarske crkve. Zbog epidemiološke situacije, praznične litije neće biti ove godine. Na Božić, bogosluženje je zakazano za 8 sati.

FOTO: zajecaronline.com

1 komentar

Dodaj komentar