Društvo

U Vražogrncu nadomak Zaječara počela 36. Smotra narodnih običaja “Vražogrnački točak”

Foto: Saša Stamenković
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U Vražogrncu je sinoć otvorena 36. po redu Smotra narodnih običaja „Vražogrnački točak“. Nakon dočeka učesnika, izveden je bogat i sadržajan kulturno-umetnički program.

Ovu nadaleko poznatu manifestaciju otvorio je Vujadin Milošević,  gradski većnik za kulturu, koji je podsetio na dugu tradiciju „Vražogrnačkog točka”, na njegov početak i razvoj, i u ime grada i svoje lično ime poželeo dobrodošlicu svim učesnicima i posetiocima.

Foto: Saša Stamenković

Nakon otvaranja dodeljene su zahvalnice kulturno-umetničkim društvima.

Foto: Saša Stamenković

Svojim nastupom publici su se predstavila kulturno-umetnička društva:  „Sloga” iz Vražogrnca, Folkorna sekcija Društva Roma iz Zaječara i etno-grupa „Izvor” i Vranja, gosti prve večeri festivala.

Foto: Saša Stamenković

U subotu, 4. avgusta posetioci će nakon dočeka učesnika od 17 sati imati priliku da uživaju u tradicionalnom takmičenju u pripremanju gulaša, a nakon defilea učesnika koji je zakazan za 19 sati i 15 minuta svi prisutnu imaće prilike da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu na kome će nastupiti kulturno-umetnička društva iz Vražogrnca, Zlota, Velikog Izvora, halova, Ilina, Podgorca, Gradskova, trgovišta, Starčeva i štubika.

Foto: Saša Stamenković

Organizatori ove kulturno-umetničke manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Turistička organizacija Grada Zaječara, Mesna zajednica Vražogrnac, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

1 komentar

  • e nemoj da prodje bez ovog zadriglog…jos samo fale ceferjanovici..sorsokanovici..lalici ..automehanicari ,limari..gradsko vece..da meznu malo ne najeli se nikada…

Dodaj komentar