Kultura

U Radul begovom konaku otvorena izložba likovnih radova osnovaca

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U Radul begovom konaku u Zaječaru, otvorena je izložba likovnih radova sa okružnog i gradskog likovnog takmičenja „Mali Pjer“, u oblasti karikature za učenike osnovnih škola. Takođe, najuspešnijim učenicima dodeljene su diplome.

Na opštinskom takmičenju učestvovalo je sedam škola, a na okružnom šest škola iz Zaječara i Sokobanje. Na konkurs je pristiglo oko 60 radova.

FOTO: zajecaronline.com

Prvo mesto u konkurenciji nižih razreda na okružnom takmičenju osvojila je Aurora Pavlović, učenica drugog razreda Osnovne škola “Ljuba Nešić” iz Zaječara. U kategoriji viših razreda prvo mesto podelili su Sofija Jocić – učenica sedmog razreda sokobanjske škole “Mitropolit Mihajlo”, Slađan Pulović – učenik osmog razreda zaječarske škole “Ljubica Radosavljević Nada” i Matea Kocić – učenik škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara.

FOTO: zajecaronline.com

Izložba će biti otvorena do 3. maja 2019. nakon čega će nagrađeni radovi od prvog do trećeg mesta biti upućeni na republičko takmičenje, koje će tokom maja biti održano u Beogradu.

Zaječarska OŠ “Ljuba Nešić” bila je domaćin gradskog i okružnog takmičenja “Mali Pjer”, a organizator konkursa na republičkom nivou je Udruženje Prijatelji dece Srbije PDS.

FOTO: zajecaronline.com

Dodaj komentar