U petak 1. februara na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru održaće se treći po redu građanski protest „1 od 5 miliona“ koji je deo već omasovljenih građanskih protesta koji se iz nedelje u nedelju održavaju u preko 30 gradova širom Srbije – navodi se u saopštenju koje su medijima dostavili organizatori.

Početak je zakazan u 18 časova a građanima će se na Trgu Nikole Pašića obratiti Nenad Kulačin, novinar i kolumnista, voditelj emisije „Dobar, loš zao“ i Nemanja Veljković, jedan od organizatora građanskih protesta u Zaječaru.

U saopštenju se navodi da će se nakon obraćanja govornika, krenuti u protestnu šetnju koja će se ovog petka završiti u naselju „Vlačić“.

Kako je ranije saopšteno svaka šetnja će imati drugačiju rutu a cilj je kako kažu organizatori da se „probude“ sva zaječarska naselja i ljudi oslobode straha.

Naselju „Kraljevica“ – slika sa drugog protesta

Podsetimo, prošlog petka šetnja je završena u zaječarskom naselju „Kraljevica“, a grupa mladih priredila je performans u znak podrške protestima.

Tokom protekle nedelje preko 1.000 profesora sa fakulteta u Beogradu, Novom sadu, Nišu podržalo je građanske proteste koji se održavaju širom Srbije. Njima se pridružilo i više od 250 advokata, među kojima i brojni zaječarski advokati.

Organizatori pozivaju Zaječarce da se u što većem broju okupe u petak i mirnim protestom iskažu svoje građansko nezadovoljstvo aktuelnim režimom.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here