fbpx

U Zaječaru održan DRUGI protest „1 od 5 MILIONA“ (FOTO) (VIDEO)

Preporuka:

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška ...

Smanjenje cenzusa: Zamazivanje očiju umesto suštinske promene izbornog sistema

Svedoci smo bure u javnosti koju je izazvala informacija da će izborni cenzus biti snižen sa 5% na 3%....

FOTO DANA: Uz postojeće zagađenje, još malo da „zapržimo čorbu“

Najveći krivci za to što poslednjih meseci dišemo "na škrge" u Timočkoj Krajini su: toplane, industrija, saobraćaj, individualana ložišta,...
- Reklama -

Na stotine građana Zaječara okupilo se večeras po drugi put kako bi sa trga Nikole Pašića krenulo u protestnu šetnju i iskazalo nezadovoljstvo aktuelnim vođenjem kako lokalne samouprave, tako i države u celini.

Sa zaječarskog trga svim prisutnima na početku se obratio organizator protesta Nemanja  Veljković ističući da su jedini koji su u ovom gradu, zloupotrebili sve što se moglo zloupotrebiti upravo Boško Ničić i njegov bivši ortak Saša Mirković, sa svojim najbližim saradnicima i to je razlog zašto je veliki broj građana i večeras po ovom izuzetno lošem vremenu izašao na ulice.

Veljković je podsetio i da građani ne odustaju od 3 glavna zahteva sa početnog skupa.

“ Podsećamo, u najavi prvog protestnog okupljanja izneta su tri zahteva kojih se i dalje držimo, jer želimo da budu ispunjeni.

Prvi i osnovni zahtev građanskog protesta u Zaječaru je: Da svi koji su obavljali javne funkcije od 2004. godine do danas i time napravili dug grada od preko 2 milijarde dinara, momentalno podnesu ostavke i prestanu da se bave politikom.

Drugi zahtev: Od svih onih koji se predstavljaju opozicijom ovom režimu, zahtevamo da napuste lokalnu skupštinu i ostale institucije i bojkotuju njihov rad sve do ispunjenja prvog i osnovnog zahteva.

Treći zahtev: Od lokalnih medija zahtevamo izveštavanje o građanskim protestima, kako širom Srbije tako i u Zaječaru u udarnim informativnim emisijama ili rubrikama“, podsetio je Veljković.

Usled žestokih napada i optužbi gradonačelnika Boška Ničića na račun prosvetnih radnika, okupljenim građanima na Trgu Nikole Pašića obratio se i profesor Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru Dragan Petrović koji je obavestio građanstvo da je podneo Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu kako bi se ispitala saznanja kojima raspolaže gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, za koga pretpostavlja da raspolaže informacijama od značaja za sprovođenje istrage deljenja propagandnog materijala u srednjoškolskom centru.

Građanima se nakon Petrovića obratio aktivistanevladinog sektora Dejan Perić koji je građane podsetio da su izborne 2004. godine umesto doktora Paunkovića izabrali Ničića.

„Mi plaćamo skupu cenu za naš loš izbor i to ne smemo da zaboravimo. Boško Ničić je ubrzo doveo Sašu Mirkovića, a ovaj je doveo Velimira Ognjenovića.

To je trio fantastiko propasti ovoga grada. Ako sve to zaboravimo desiće nam se opet ista stvar za pet, šest godina.

Što se njih tiče i njima sličnih ja bih pomenuo jednu reč od koje oni strepe: lustracija. Za opoziciju imam jednu poruku, a neka to shvate i kao opomenu:

Kad skinemo ove, nemoj posle da je neko primio u svoje redove ljude kao što su Boško Ničić i Saša Mirković, jer ćemo se opet naći na ovom mestu, nećemo čekati petanest godina.“ – istakao je Dejan Perić.

Perić je pozvao građane da svi zajedno krenu u mirnu protestnu šetnju malo drugačijom trasom.

Sa trga Nikole Pašića, građani su prošetali ulicom Pana Đukića,

krenuli duž Kursuline gde su uz povike dozivali gradonačelnika Ničića da izađe, prolazeći pored zgrade u kojoj živi.

Zatim su se uputili duž ulice Generala Gambete, Mije Stanimirovića, Kotorske, Sremske, i stigli do košarkaškog igrališta u naselju Kraljevica.

Hrabro i dostojanstveno u mirnoj šetnji po lošem vremenu građani su još jednom pokazali aktuelnom režimu da žele da promene sistem vrednosti koji je uspostavljen u našem gradu i državi.

- Reklama -

1 KOMENTAR

  1. BRAVO Zajecar! Meni kao čoveku sa stranem upalo je ovo odmah za oko oko autobuske stanice: Grad nije smeo da dozvoli da je interes privatnog preduzetnika iznad interesa građana! Odakle istom pravo da ukine delatnost stare autobuske stanice? Ko mu je dozvolio da je ukine ili da promeni namenu? Grad ćuti? Zašto? Treba ukinuti novu stanicu a ne staru, ili na novu neka parkira samo privatni preduzetnik!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Svečana Bogojavljanska litija u Zaječaru kretala se do Popove plaže (VIDEO)

Svetom Arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru danas je počelo svečano obeležavanje Bogojavljenja, praznika jednog od 15 najvećih hrišćanskih praznika...

BOG SE JAVI: Danas slavimo Bogojavljenje! (FOTO)

Povodom jednog od petnaest najvećih hrišćanskih praznika, Bogojavljenja danas je u Sabornom hramu rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru služena Sveta Liturgija Sv. Jovana Zlatoustog,...

Oblačno, temperatura do 2 stepena

U Srbiji će danas ujutro, a ponegde i pre podne po kotlinama i nizijama, mestimično biti magle ili niske oblačnosti, a tokom dana oblačno,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: