fbpx

U Paraćinu će biti rekonstruisano oko 10 kilometara glavnog cevovoda od sela Izvor do Karađorđevog brda (VIDEO)

Preporuka:

Hit komedija „Zakasotina 2“ pred zaječarskom publikom

Legenda juga Srbije Dragan Boža Marjanović ponovo dolazi u Zaječar, kako bi našoj publici predstavio drugi deo popularne hit...

„Bliskost“ ponovo pred zaječarskom publikom

U utorak, 10.decembra na sceni zaječarskog teatra biće izvedena predstava „Bliskost“ Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki. Ova ljubavna melodrama...

Zbog slabe vidljivosti i mokrih kolovoza saobraćaj mestimično otežan

U Timočkoj krajini danas oblačno sa slabom kišom. Kolovozi su mokri, a zbog pojave magle vidljivost je smanjena od...
- Reklama -

Opština Paraćin bila je jedna od 5 opština koja je i u 2018. godini nastavila realizaciju projekta „Programa unapređenja vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine u Srbiji“ sa Evropskom investicionom baknom kojim je predviđeno da u ovoj opštini bude zamenjeno oko 9,7 kilometara glavnog cevovoda, od izvorišta-kaptaže u selu Izvor, do rezervoara na Karađorđevom brdu.

Direktor JP „Vodovod“ Nebojša Simić objašnjava da je rekonstrukcijom 630 metara mreže u tri ulice koje se nalaze u centru grada, paraćinski javno preduzeće započelo realizaciju velikog projekta unapređenja lokalnog vodosnabdevanja.

Kako je najavljeno, to će žiteljima Paraćina tokom narednih nekoliko decenija obezbediti dovoljno tečnosti za piće, a sredstva za kompletnu investiciju „tešku“ 3.450.000 evra su obezbeđena posle desetogodišnjeg truda JP „Vodovod“ i lokalne samouprave, uz podršku Vlade Nemačke i EU, a posredstvom tamošnje Razvojne banke.

“ Zamenom najvećeg dela dotrajalog cevovoda, starog više od pola veka, Paraćinci dobiti veću količinu vode u mreži jer će biti eliminisani gubici i izbegnuti česti kvarovi.

Projekat obuhvata i bušenje 4 dodatna bunara koji bi trebalo da reši pitanje vodosnabdevanja opštine Paraćin za sledećih 10, 20 godina i da imamo dovoljno količinu vode kada dotok vode iz pravca Izvora ne bude dovoljan za vodosnabdevanje grada“, istakao je Simić.

Nezavisno od pomenutog međunarodnog programa, paraćinsko JP „Vodovod“ je ove godine iz sopstvenih sredstava u izgradnju 2,3 kilometra mreže u Popovcu, tri kilometra kanalizacije u Donjem Vidovu i Donjoj Mutnici, te u izgradnju crpne stanice na glavnom fekalnom kolektoru „Drenovac – Paraćin“ već uložilo više od 12 miliona dinara.

„Pored ta četiri bunara radi se i rekonstrukcija i zamena vodova u gradskim ulicama tamo gde postoje potrebe za tim i tamo gde se pokazalo da imamo najviše kvarova

Predviđeno da se zameni između 4 i 6 km vodova u samom gradu.

Mi imamo probleme u svim delovima vodovodne mreže, tamo gde se vodovodna mreža radila pre 30, 40 i 50 godina.

Ona je već dotrajala i zbog toga i radimo ovu promenu i rekonstrukciju i u gradskoj sredini.

Trudimo se da zamenimo azbestno betonsku instalaciju novim vodovima.

A tamo gde to radimo, ujedno vršimo i zamenu kompletne instalacije, menjamo i kućne priključke, pa se nadamo da u tim delovima grada ne bi trebalo da imamo bilo kakvih problema u narednom periodu“, najavio je Simić.

Pogledajte izjavu direktora JP „Vodovod“ Paraćin, Nebojše Simića: 

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Obustava rada u Pošti Srbije biće prekinuta jer su predstavnici radnika, Pošte i Vlade Srbije postigli dogovor kasno sinoć. Kazne će biti povučene, niko...

Folklorna sekcija Društva Roma u nazivu dodala „Jovica Joca Mihailović“

Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar na Upravnom i omladinskom odboru Udruženja, jednoglasno je promenila ime folklorne sekcije u Folklorna sekcija Društva Roma „Jovica Joca...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: