Hronika Izdvajamo

U Negotinu podignuta optužnica za četvorostruko ubistvo u okolini Jabukovca

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Davora Pernića (35) iz sela Jabukovac i Maje Bađikić (25) iz susednog sela Dupljan zbog saizvršenja četvorostrukog ubistva na salašu u mestu Velja Vratna, 7. avgusta prošle godine.

Prema rečima Radoslava Nedeljkovića, zamenika Višeg javnog tužioca u Negotinu Pernić i Bađikić ubili su po dve žrtve.

Maja B. se sada brani sa slobode, jer je bila puštena u toku istrage. Međutim, očekuje se da će i za nju tužilaštvo predložiti ponovno određivanje pritvora, jer je optužena za najteže krivično delo, s obzirom da su u toku istrage pronađeni novi dokazi protiv nje.

Oni se optužnicom terete za teško ubistvo za koje im preti kazna od po 40 godina zatvora, rečeno je u negotinskom tužilaštvu, koje je takođe tražilo da se Davoru produži pritvor.

Sumnja se da su Davor i Maja ubili Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53). Optužnica je predata sudu koji treba da je potvrdi, a nakon toga optuženi i njhovi advokati će imati pravo da izjave žalbe Apelacionom sudu, navodi se u saopštenju.

Mediji su preneli da je Davor Pernić odmah priznao zločin, ali je kasnije promenio iskaz i tvrdio da je sve organizovala Maja jer su, navodno, Kazimirovići imali para. Tvrdio je da ima i dokaze za to u svom mobilnom telefonu.

Dodaj komentar