Sport

U nedelju ulična trka „Šetam –trčim sa razlogom/Šetam- trčim za Paviljon“

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Druga po redu dobrotvorna ulična trka pod sloganom „Šetam –trčim sa razlogom/Šetam- trčim za Paviljon“ biće održana u Zaječaru, u nedelju, 29. maja u terminu od 10 do 13 časova.

Takmičari će biti podeljeni u dve kategorije, juniori od 7 do 12 godina i seniori od 13 godina i stariji. Seniori su podeljeni na mušku i žensku podkategoriju. Početak trke za obe podkategorije je u 10 časova.
Seniori trče stazu od 9 km, dok će za juniore biti staza dugačka 2km.

Start trke za seniore je u ulici Nikole Pašića (ispred Robne kuće Beograd), zatim se trči ulicama Svetozara Markovića, Vojvode Mišića, Makedonskom, Istarskom, Lole Ribara, potom se na pružnom prelazu kod sportske hale izlazi na Kraljevicu.

Nakon prelaska pružnog prelaza trka nastavlja ka Hali sportova kroz park šumu Kraljevica. Kada dođu do Hale sportova, trkači skreću desno i nastavljaju asfaltnim putem ka stadionu. Dalje trka nastavlja asfaltnim putem, trkači prolaze pored teniskih terena Eurokluba (koji se nalaze sa leve strane trkača), prolaze pored stadiona (koji se nalazi takođe sa leve strane) i nastavljaju da trče prema Vašarištu. Od Vašarišta skreću levo i nastavljaju da trče uzbrdo asfaltnim putem ka spomeniku „Vešala“.

Dalje trkači prolaze pored parkinga kod spomenika „Vešala“ (koji se nalazi sa desne strane trkača) i nastavljaju zemljanim putem prema Platou. Kada trkači stignu do Platoa, skreću levo zemljanim putem i desnom stranom Platoa trče ka putu za Paviljon. Trkači prolaze iznad trećeg brda Skijališta i dalje trče do mesta gde automobili skreću za Paviljon. Trka nastavlja preko Paviljona i dalje šumskom stazom do Skijališta. Spuštaju se stazom pored Skijališta i trče prema fudbalskom terenu FK Putevi.
Dalje trka nastavlja nasipanim putem paralelno sa prugom, trči se pored fudbalskog terena FK Putevi (koji sa nalazi trkačima sa leve strane) i nastavlja prema pružnom prelazu kod sportske hale.

Ponovnim prelazom preko pruge trkači se vraćaju u grad na istom pružnom prelazu, zatim trče Lole Ribara, Istarskom, kod Tackove česme skreću u Jakšićevu, Ljube Nešića i vraćaju se u ulicu Nikole Pašića (preko puta Robne kuće Beograd).
Staza za seniore iznosi 9 km.

Revijalna šetnja i trka za juniore počinje sa pozicije Start u ulici Nikole Pašića (isto kao i takmičarska trka), zatim se prolazi kroz kružni tok i nastavlja ulicom Svetozara Markovića. Kod bioskopa skreće u ulicu Vojvode Mišića, pa u Makedonsku ulicu. Makedonskom ulicom se nastavlja do Tackove česme, zatim se skreće u Jakšićevu ulicu. Iz Jakšićeve ulice se izlazi u Ljube Nešića i nastavlja prema kružnom toku ka Trgu oslobođenja.

Šetnja se završava u ulici Nikole Pašića odakle je i krenula, na mestu gde je obeležen Cilj/Start.

Staza na najmlađe trkače (do 12 godina) iznosi 2 km.

Sredstva prikupljena od donacija pravnih i fizičkih lica biće iskorišćena za sređivanje Paviljona na Kraljevici.

U nedelju, 29. maja od 10 do 13 časova za saobraćaj biće zatvorene ulice Nikole Pašića (od SUP-a do kružnog toka), Svetozara Markovića (od kružnog toka do bioskopa), Vojvode Mišića, Makedonska, Istarska, Lole Ribara, Jakšićeva, Ljube Nešića (od kružnog toka do Jakšićeve), Koste Čauša, Božina Jovanovića, Trg oslobođenja.

Takođe, mole se gradjani da u navedenim ulicama, u nedelju, 29. maja, od 10 do 13 časova, pomere svoja parkirana vozila sa kolovoza i obeleženih parking mesta na kolovozu, kako ne bi bila ugrožena bezbednost takmičara. Ukoliko neko vozilo bude parkirano na kolovozu ekipa JP „Parking servis“ će neposredno pre početka trke, premestiti ova vozila u neku od susednih ulica.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar