Realizacija projekta „Program unapređenja vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine u Srbiji“ koji je opština Paraćin sklopila sa Evropskom investicionom baknom svakako je obeležila rad paraćinskog Javnog preduzeća „Vodovod“ za 2018. godinu.

Prema rečima direktora Nebojše Simića u ovoj opštini bude zamenjeno oko 9,7 kilometara glavnog cevovoda, od izvorišta-kaptaže u selu Izvor, do rezervoara na Karađorđevom brdu, a pored izgradnje 4 bunara u ovom preduzeću najavljuju i ozbiljne planove za 2019. godinu.

“ Za 2019. godinu imamo ugovor za izgradnju kanalizacione mreže za selo Gornja mutnica, kanalizacioni vod između Glavice i Davidovca, kanalizacionu mrežu u Stubici i u nekim ulicama na Karađorđevom brdu“, istakao je Simić.

On je najavio i da će u Novoj godini biti rekonstruisana i kanalizaciona mreža u Žičkoj i Pionirskoj ulici ulicu, kao i u selima Donja Mutnica, Glavica i Šaludovac.

Nebojša Simić, direktor JP „Vodovod“ Paraćin

Pored kanalizacione mreže prema njegovim rečima radiće se i vodovodna mreža u određenim ulicama u gradu.

“ U planu su radovi na vodovodnoj mreži u Ljeviškoj, Gračaničkoj, Sopoćanskoj, Crnotravskoj i ulici Petra Kočića.

Pored toga izgradićemo i rezervoar za vodu iznad sela Raševica i to je neka prva faza rešavanja vodosnabdevanja prekomoravskih sela.

Kad bude završen rezervoar, sledeća faza biće izgradnja vodovodne mreže u prekomoravskim selima“, najavio je Simić.

U 2019 godini pored pomenutih radova prema rečima Simića predviđena su i sredstva za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u određenim gradskim ulicama.

“ To su ulice Ivana Gorana Kovačića, deo ulice Nikole Pašića, deo Cerske ulice, deo ulice Dragoslava Marinkovića, deo ulice Bore Petrovića i jedan deo Kajmakčalanske ulice u Paraćinu“ , istakao je direktor JP „Vododvod“.

Pomenuto preduzeće u 2019. godini ima u planu i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Vojvode Putnika i u ulici Vladimira Nikolajevića u Paraćinu.

Pogledajte izjavu direktora JP „Vododvod“ u Paraćinu nebojše Simića:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here