Glas Paraćina

U Paraćinu smenjeno povereništvo SNS-a zbog vršenja pritisaka na izbornu volju građana i kampanje “lažnih vesti” (VIDEO)

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović izjavio je da je na žalost 2018. godina bila godina u kojoj smo imali priliku i da vidimo kako izgleda organizovana i plaćena kampanja takozvanih “lažnih vesti”, sa ciljem vršenja pritiska pre svega na odbornike kako bi se promenila izborna volja građana.

Preko 400 plaćenih neistina emitovano je na ovaj način preko partijski kontrolisanih internet portala, rekao je Paunović i dodao da opet očekuje nove pokušaje smene vlasti lokalne u Paraćinu.

” Ova godina je svakako predizborna, pa treba očekivati novo usijanje na lokalnoj političkoj sceni.

Funkcija povereništva SNS u Paraćinu, koga su činila tri člana Nebojša Simić, Milan Ilić i Miodrag Stefanović je prestala, a ta smena najavljivana je mesecima.

Dva su osnovna razloga za smenu.

Prvi je unutrašnja borba za vlast između frakcija „osnivača“ koji su u SNS od početka i gube pozicije, „preletača iz G17 plus“ koji su došli u SNS pre izbora 2016. i „preletača tajkuna“, tj. grupacije koja je uglavnom preuzela SNS posle raspuštanja odbora 2017. prelazeći u SNS iz grupa građana kojima su pripadali i koji su i finansirali prljavu kampanju protiv lokalne samouprave prethodnih godinu dana.

Drugi razlog za promenu povereništva je svakako i poraz dosadašnje ekipe u nastojanjima da korišćenjem nasilja, pretnji uz najprljaviju i najprizemniju propagandu i laži koje je Paraćin ikad video na lokalnoj političkoj sceni izvrši promenu skupštinske većine.

Izgleda da su neki od dosadašnjih poverenika lagali i vrh SNS-a o stanju sa skupštinskom većinom, pa je to dodatno doprinelo da do promena dođe”, objašnjava Paunović.

Na lokalnim izborima u Paraćinu SNS je osvojio 14 mandata od 55 u Skupštini opštine. Vrh SNS je nakon ovih rezultata raspustilo Opštinski odbor i imenovao povereništvo.

Naprednjacima je već duže vreme jedan od prioriteta preuzimanje vlasti u Paraćinu, ali i u Šapcu i Čajetini, gde opozicija ima većinu.

” U opštini Paraćin bilo je pokušaja da građani i pristalice SNS nasilno upadnu na sednice Skupštine opštine kako bi bila prekinuta, zbog čega je opštinsko veće u aprilu donelo zaključak da podnese prijavu nadležnim državnim organima protiv lica za koje se smatra da su organizovali taj upad”, navodi Paunović.

Zatim su naprednjaci, prema ranijim Paunovićevim izjavama, počeli preko lokalnih portala da šire lažne vesti o navodnoj korumpiranosti opštinskih funkcionera, bahatosti lokalnih vlasti i nasilničkog odnosa prema građanima, a usledio je viši nivo pritisaka navodnim prikupljenim potpisima za pokretanje inicijative za smenu lokalne samouprave i uključivanje najviših stranačkih funkcionera u kampanju protiv nje.

Pogledajte izjavu Saše Paunovića, predsednika opštine Paraćin na ovu temu:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar