fbpx
Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

TREĆE MESTO ZA ZAJEČARSKE OSNOVCE NA ZAVRŠNOJ GORANSKOJ RADIONICI

Ekipa učenika šestog razreda Osnovne škole “Ljuba Nešić” Zaječar, Ksenija Bubanja, Milan Stamenković i Jovan Pavković, osvojila je treće mesto na završnoj goranskoj radionici u okviru realizacije projekta “Zaštita, očuvanje, višenamensko korišćenje i podizanje svesti i znanja o vrednostima šuma kod mladih” za 2016/2017. godinu.

Takmičenje je održano u Beogradu, proteklog vikenda, a učestvovalo je 28 škola iz cele Srbije.

Prema rečima predstavnika Pokreta gorana Srbije, svi učesnici su pokazali zavidno znanje, a o pobedi su odlučivale nijanse.

Prvo mesto osvojila je OŠ “Jovan Šerbanović” iz Krepoljina, drugo OŠ “Dobrila Stambolić” iz Svrljiga, dok je treće mesto pripalo OŠ “Ljuba Nešić” iz Zaječara.

Mladi Zaječarci, kao trećeplasirani, osvojili su besplatan boravak u trajanju od nedelju dana na EKO kampu “Vršački breg 2017”, prvonagrađeni besplatan kamp na Kopaoniku, dok su drugonagrađeni osvojili besplatan kamp na Tari.

Projekat “Zaštita, očuvanje, višenamensko korišćenje i podizanje svesti i znanja o vrednostima šuma kod mladih” finansira Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

ljuba-nesic1

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar