fbpx
Društvo

Tokom akcije “ARES” na teritoriji Zaječara pronađena ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije!

Foto: MUP Srbije / Oružjej zaplenjeno u akciji "Ares"

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku akcije “Ares”, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), Poreskom upravom i drugim državnim organima, uhapsili 251 osobu, dok su protiv 367 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

„Pripadnici MUP-a su u prethodnih pet dana nastavili sa aktivnostima na suzbijanju opšteg kriminaliteta na teritoriji čitave Srbije.

Danonoćnim radom policija je sklonila sa ulica značajnu količinu oružja “, rekao je Stefanović.

On je istakao da je na teritoriji grada Zaječar pronađena i kompletna ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije.

„Policija je i u prethodnom periodu intenzivno radila na hapšenju narko dilera, koji su i u ovoj akciji imali u svom posedu više od 27 kilograma narkotika svih vrsta“, rekao je ministar.

On je naveo da je i ovom akcijom poslata jasna poruka da za policiju nema nedodirljivih i zaštićenih.

„Policija nastavlja sa aktivnostima na suzbijanju kriminaliteta i nećemo stati sve dok postoji ijedan čovek koji se bavi kriminalom i koji smatra da na takav način može da ugrožava bezbednost građana Srbije“ poručio je Stefanović.

U ovoj akciji oduzeto je 66 pušaka, od čega dve automatske, 44 pištolja, među kojima dva automatska, zatim šest bombi, više kilograma eksplozivnih materija i više hiljada komada municije.

Dodaj komentar