fbpx
Društvo

TOC Zaječar 28. juna organizuje fokus grupu na temu „Podsticaj dijaloga OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika“

Fondacija Trag, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i Medija i reform centar Niš realizuju istraživanje u okviru projekta “Glas zajednice u EU integracijama – Podsticaj dijaloga OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika“.

Cilj projekta je  osnaživanje organizacija civilnog društva da preuzmu aktivnu ulogu u procesu formulisanja politika i donošenja odluka u okviru integracije u Evropsku Uniju, na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Regionalni hab – Timočki Omladinski Centar, kao projektni partner u regionu Istočne Srbije organizuje fokus grupu, u Zaječaru, u maloj Sali Regionalne privredne komore, Nikole Pašića 37, V sprat, 28. juna sa početkom u 10 časova.

Fokus grupa se organizuje sa ciljem da učesnici iz 50 opština i gradova, koji su obuhvaćena uzorkom, svojim znanjem i iskustvom doprinesu boljem razumevanju uticaja procesa pristupanja EU na lokalne zajednice, ukažu na različite potrebe ili na postojeće kapacitete koje treba dodatno ojačati i koristiti.

Svrha fokus grupa je i da podstakne dijalog o potrebama lokalnih zajednica i mogućnostima za unapređenje međuopštinske i međusektorske saradnje, navodi se u saopštenju.

„Ovim putem, pozivamo vas da uzmete učešće u ovom istraživanju i fokus grupi. Molimo vas da odredite jednu osobu u vašoj organizaciji/instituciji koja će prisustvovati fokus grupi.

Fokus grupa će trajati 90 minuta i razgovor će voditi istraživači Mirko Popović i Tamara Branković.

Putni troškovi za učesnike koji dolaze van Zaječara će biti pokriveni od strane organizatora. Nakon potvrde učešća obavestićemo vas o detaljima refundacije troškova puta.

Nakon fokus grupe će biti obezbeđeno osveženje i ručak za učesnike.

Vaše učešće nam je veoma važno i iskreno se nadamo da ćete se odazvati pozivu i na taj način doprineti kvalitetu istraživanja koje je u toku“, poručuju iz zaječarskog Timočkog omladinskog centra.

Učešće predstavnika vaše institucije/organizacije možete potvrditi najkasnije do ponedeljka, 26.juna do 16 časova na mail office@toc.rs.

Dodaj komentar