Sport

Timok naredne sezone ipak u Srpskoj ligi „Istok“!

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Nakon odustajanja OFK Žarkova od učešća u Prvoj ligi Srbije u Zaječaru je tinjala nada da će upravo Timok dobiti specijalnu pozivnicu za učešće u ovom takmičenju i naredne sezone, ali na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije odlučeno je da upražnjeno mesto za sezonu 2022/2023. popuni Jedinstvo iz Uba! Ovom odlukom postalo je jasno da će doskorašniji prvoligaš iz Zaječara naredne sezone ipak nastupati u Srpskoj ligi „Istok“.

„Beli labudovi“ u povratničkoj sezoni u prvoligaško društvo nisu uspeli na terenu da obezbede opstanak, ali nakon vesti da će Žarkovo zbog finansijskih poteškoća ipak odustati od takmičenja rodila se nova nada da će se na Kraljevici od avgusta i dalje igrati Prva liga.

Uradili su sve što je bilo u njihovoj moći vodeći ljudi Timoka da ubede funkcionere FSS-a da baš klub iz našeg grada treba da dobije specijalnu pozivnicu, ali nakon sednice Izvršnog odbora 22. juna nada je ugašena.

Poslednji član Prve lige Srbije za narednu sezonu biće Jedinstvo iz Uba, iza koga čvrsto stoji naš proslavljeni fudbaler Nemanja Matić, od skoro novopečeni član Rome.

Jedinstvo je dobilo prednost ispred Timoka 1919, dobanovačke Budućnosti, OFK Bačke, Zemuna, Borca 1926, Smedereva 1924 i Mladog radnika 1926, takođe zainteresovanih za vanrednu promociju.

„Fudbalski klub OFK ”Žarkovo” iz Beograda odustao je od takmičenja u Prvoj ligi Srbije čime se stvorila potreba da se popuni slobodno mestu u tom takmičenju. Posle razmatranja prispelih predloga i kandidatura IO FSS je na osnovu relevantnih kriterijuma doneo odluku da u takmičarskoj sezoni 2022/23. novi prvoligaš bude Jedinstvo sa Uba“, saopšteno je iz FSS.

Predsednik Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović, koji je i član Izvršnog odbora FSS, potvrdio je da će ekipa sa Uba naredne sezone biti novi prvoligaš.

„Po svim parametrima koji dolaze u obzir, Jedinstvo je zaslužilo da se takmiči u Prvoj ligi Srbije i skupilo najviše bodova od svih klubova koji su dolazili u obzir. Parametri su brojni – likvidnost kluba, osvojeni bodovi u prethodnim sezonama, da li je klub ili nije imao blokade računa, a Jedinstvo nije imalo“, rekao je Lazović.

Upravu belo-plavih sa Kraljevice sada očekuje težak posao da sačuvaju okosnicu tima koji je umalo izborio opstanak u prolećnom delu sezone i izgledao vrlo dobro na terenu.

Videćemo šta će biti i sa trenerom, Srđan Stojčevski pokazao se kao jako kvalitetan mladi stručnjak koji je ekipu skockao i vrlo dobro vodio u drugom delu prvenstva, ali nakon ove odluke pitanje je ko će voditi „belo jato“ u Srpskoj ligi.

Zaista šteta, pokazao je Timok da može da se nadmeće sa klubovima u Prvoj ligi i bude konkurentan takmac, ali zaostatak iz jesenjeg dela prvenstva ipak je bio preveliki. Šteta i zbog novog velelepnog stadiona koji se gradi na Kraljevici, jer bi u perspektivi na zimu Timok već mogao da u novom gnezdu ugosti rivale, ovako, u Srpskoj ligi poseta na utakmicama je značajno manja, pa ćemo videti kakva će atmosfera vladati.

Dodaj komentar