fbpx
Društvo

„Timočki naučni tornado“ stiže u Zaječar

Foto: OŠ "Desanka Maksimović"

Festival nauke „Timočki naučni tornado“, pod sloganom „Zamisli sve čuda svuda” održaće se u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Zaječaru u  subotu 30. novembra, od 11 do 14 sati.

Foto: OŠ „Desanka Maksimović“

Nakon odličnog odziva i reakcije učesnika u Boru, Timočki naučni tornado doživeće i Zaječarci u prostorijama OŠ „Desanka Maksimović“ gde će posetioci moći da vide mlade naučnike koji izvode zanimljive eksperimente.

„Pozivamo sve, velike i male, da nam se pridruže, mnogo toga novog nauče, raznim čudima i čarolijama zadive. Očekuje vas oko 250 različitih naučnih programa i aktivnosti u cilju promovisanja prirodnih i tehničkih nauka kod dece i mladih, buđenja interesovanja za ove nauke i njihovo predstavljanja na zanimljiv način“, navodi se na stranici OŠ „Desanka Maksimović“.

Kako su najavili organizatori, festival će biti otvoren dan ranije, u petak 29. novembra  u 18 sati u velikoj sali Muzičke škole u Zaječaru uz bogat muzički program.

Foto: TNT

PAŽNJA! PAŽNJA! VAŽNO SAOPŠTENJE!!!

Za subotu, 30. novembar meteorolozi prognoziraju TORNADO u našem gradu! Rominjaće, sipiće, padaće ideje, pljuštaće pokušaji, vejaće zaključci, lediće se pri tlu sumnje i neuspesi! Mole se sugrađani da ipak ne ostaju u svojim kućama i da dozvole da ih obuzme vihor misli, da se prepuste bujici saznanja, da urone do dna, u samo središte TORNADA i osete snagu eksperimenata!!! Bezbedno sklonište od svega lošeg što im se toga dana može desiti neka potraže u OŠ”DESANKA MAKSIMOVIĆ”, na FESTIVALU NAUKE! Garantujemo da će odavde izaći preporođeni, pametniji i nasmejani! Stoga, odbrojavajmo zajedno, još …..5……….HVALA NA PAŽNJI!

Lidija Milenković, profesorka srpskog jezika u OŠ „Desanka Maksimović“.

Dodaj komentar