fbpx
Kultura Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

TEATAR IZ GABROVA ODUŠEVIO PUBLIKU

“JEDAN DŽEKON VIŠKA” DRAMSKOG TEATRA “RAČO STOJANOV” IZ GABROVA ODUŠEVIO ZAJEČARSKU PUBLIKU – NASTAVAK SARADNJE DVA TEATRA

Komad koji su ljubitelji pozorišne umetnosti imali priliku da pogledaju četvrte večeri festivala je komad “Jedan Džekson viška”, Dramskog teatra “Račo Stojanov” iz Gabrova u Bugarskoj, a po tekstu Artura Nufilda i režiji Nevene Miteve.

gabrovo-bugarska-predstava

“Jedan Džekson viška” je divna komedija situacije. Usred noći ljubavna igra između Nensi i Fil je u punom zamahu. Ali na opšte zaprepašćenje muž joj se iznenada vratio. Publika je imala prilike da vidi kako će pobeći preljubnici.

Da li će pomoći genijalna laž, da je to komšiničin ljubavnik koji je u stvarnosti njegova žena. On se predstavio kao Robert Džekson sa imenom svog prijatelja. Ali ubrzo se pojavljuje još jedan Džekson.

unnamed-3

Kompletnu priču sjajno prate i kostimi, muzika i scenografija. Bogate i vrlo komične slike. Erotika i smeh često idu ruku pod ruku.

Malo je reći da je komad oduševio zaječarsku publiku. Gledajući ovu predstavu publika je uživala, smejala se i aplaudirala na otvorenoj sceni iz slike u sliku. Jezička barijera ne postoji.

unnamed-4

Ogroman trud celog ansambla, što se itekako videlo na licima glumaca sa kojih je kapao znoj, publika je nagradila najdužim i najsnažnijim aplauzom na kraju izvođenja.

Večeras, pete večeri festivala, publika će videti predstavu “Sinovi umiru prvi”, koju je po tekstu Mate Matišića u Narodnom pozorištu Republike Srpske režirao Marko Misirača.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar