Kultura

Takmičenje u kuvanju gulaša na drugoj večeri Vražogrnačkog točka

vražogrnački točak
foto: tvbest.rs

Počeo je tradicionalni Vražogrnački točak. 33. smotra narodnih običaja otvoren je likovnom dečijom radionicom u porti crkve Svete Trojice u Vražogrncu, otvaranjem izložbe Leposave Đalić i Gorana Pejčića u Srpskoj etno kući. Prve večeri nastupio je KUD „Sloga“ iz Vražogrnca sa dečijim folklornim ansamblom, Škola folklora „Kolo“, Doma kulture Knjaževac, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine i još jednom domaćini sa omladinskim folklornim ansamblom.

Program se nastavlja i danas u 15 sati izložbom domaće radinosti na platou ispred Doma kulture u Vražogrncu, a u 17 sati počinje takmičenje u kuvanju gulaša na platou ispred Nove brazde.

Defile učesnika seoskim ulicama je u 19 i 30, a od 20 sati počinje kulturno umetnički program u kome će nastupiti: Dečija dramska grupa Radio Beograda, komadom „Devojačka čaranja i momačka bajanja“ i Kulturno umetnička društva: „Sloga“ iz Vražogrnca, „Gerasim Vujić“ iz Konjuha kod Kruševca, „Juhor“ iz Potočca kod Paraćina, „Božur“ iz Zvezdana, „Ilinsko vrelo“ iz Ilina kod Boljevca, „Lubnica“ iz Lubnice i KUD „Boki 4. Juli“ iz Paraćina.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i turizam grada Zaječara i Mesna zajednica Vražogrnac, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar