fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Izdvajamo

SZO zabrinuta zbog sve većeg broja zaraženih koronaviruson širom sveta

ILUSTRACIJA / PIXABAY

Još uvek postoji nekoliko žarišta virusa širom sveta koja izazivaju zabrinutost, rekla je visoka zvaničnica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) dr Maria Van Kerkhov.

SZO pažljivo i prati velika povećanja broja zaraženih koronavirusom u Rusiji, Africi, Americi, nekim zemljama Južne Azije i nekim zemljama Evrope, rekla je dr Van Kerkhov.

„To su područja koja nas zabrinjavaju, jer, kao što nam je svima poznato, kada se dogodi prilika da se ovaj virus stvarno savlada, može da raste vrlo, vrlo, brzo“, rekla je dr Van Kerkhov i dodala.

“Već smo imali priliku da vidimo i gledamo i dalje kako ovaj virus utiče na ranjivu populaciju, i to je naša velika briga.”

Doktorka je naglasila da se nada da će vakcina biti spremna za upotrebu do kraja godine, ali do toga će doći jedino ako sve bude išlo kako treba.

Naučnici svakodnevno rade na više od 100 kandidata za vakcinu, rekla je dr Van Kerhov.

Vlada velika zabrinutost među ljudima da ubrzani rad na vakcini može da ugrozi bezbednost ili efikasnost same vakcine, ali za takvom vrstom zabrinutosti nema potrebe. Ubrzani tempo neće uticati na bezbednost vakcine.

izvor: n1info.com

Dodaj komentar