Društvo

SVAKA ČAST! Selekcija juniora „Dobrovoljnog vatrogasnog društva“ Zaječar na olimpijadi u Vilahu ostvarila istorijski rezultat!

Selekcija juniora „Dobrovoljnog vatrogasnog društva“ Zaječar ostvarila je istorijski rezultat na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi koja je od 9. do 16 jula održana u Vilahu u Austriji, jer do sada ni jedina ekipa dobrovoljnih vatrogasaca iz Timočke Krajine nije otišla na neko državno takmičenje!

Sa Međunarodne vatrogasne olimpijade muška juniorska ekipa „Dobrovoljno vatrogasnog društva“ Zaječar svrstana je u srebrnu kategoriju, osvojivši 26 mesto od ukupno 59 juniorskih ekipa iz celog sveta!!!

Prva tri mesta, odnosno zlatnu, srebrnu i bronzanu medalja osvojili su Austrijanci.

Za ove, za nas „zlatne momke“ u gradskoj upravi Zaječar juče je priređen prijem, na kome su oni svoje utiske preneli novinarima i predstavnicima gradske vlasti.

Milan Milanović, trener juniorske reprezentacije i sekretar udruženja građana „Dobrovoljno vatrogasnog društva“ Zaječar istakao je da kada se uzme u obzir broj ekipa koje su učestvovale i ostale okolnosti koje su ih pratile tokom takmičenja, zaječarska ekipa postigla je izuzetno dobar rezultat.

„Falilo nam je malo sportske sreće i prednost domaćeg terena. Falila nam je i mala pomoć sudije, jer smo imali 10 sekundi više koji su nam nepravedno dosuđenji, ali bože moj.

Ipak uspeh je ogroman, jer se kotiramo negde na sredini na međunarodnoj sceni.

Vratili smo se sa jednog svetskog takmičenja sa srebrnim bedževima, a kada je u pitanju reprezentacija Srbije, Zaječar je ostvario najbolji mogući uspeh ukoliko izuzmemo B ekipu iz Trstenika koja je osvojila treće mesto, ali moram da napomenem reč je o seniorima, a ne juniorima.

Takmičili smo se u vatrogasnoj vežbi i vatrogasnoj štafeti.

Svaka zemlja Imala je po pet minuta da predstavi svoju naciju.

Mi smo zajedno sa ekipom iz Užica po dva i po minuta predstavljali Srbiju kroz igru, performance i zaista smo to uradili na najbolji mogući način“, istakao je Milanović.

Ovi omladinci imaju itekako razloga za slavlje jer su svojim rezultatom izborili pravo i mogućnost da konkurišu za Državno prvenstvo koje će sledeće godine u julu ili avgustu biti organizovanio u Srbiji.

Ukoliko bi grad Zaječar bio domaćin državnog prvenstva naš grad će možda ugostiti ljude iz cele Srbije, odnosno negde oko 1.000 takmičara, istakao je Milanović.

Dalibor Đorđević, član upravnog odbora DVD Zaječar istakao je da je on izuzetno zadovoljan rezultatima koje su postigli mladi reprezentativci.

“ Svi nas zovu, svi nam čestitaju.

Ne mogu da veruju, jer iz Timočke krajine niko nikad nije otišao na državno prvenstvo“!

Na prošloj olimpijadi Srbiju je predstavljala DVD ekipa iz Vojvodine, oni su bili 34 od 37 ekipa koje su učestvovale, a mi smo sadabili 26 od 59 ekipa.

To je ogroman rezultat, jer je sada učestvovalo 15 ekipa iz Srbije, Trstenik  je bio treći, a posle toga je Zaječar ostvario najbolji rezulltat što se tiče Srbije!

Sudili su na grešku koja se ne sudi, ali bez te greške i peha na štafeti..oborili smo jednu letvicu koju nikada nismo oborili ni na treninzima imali bi najbolji rezultat koji je Srbija ikada ostvarila na takmičenju“, istakao je Đorđević.

Zaječarske juniore u Vilahu bodrila je i Dragana Kalinović, nastavnica fizičke kulture OŠ „Jovan jovanović Zmaj“ iz salaša i istakla da će ovaj njihov uspeh svakako ući u anale škole.

Milan Ivanović, učenik OŠ „J.J.Zmaj“ istakao je da je prezadovoljan učešćem.

„Takmičenjeje bilo odlično, konkurencija jaka..a li mi smo se odlično pokazali“.

Dragan Nikolčić, jedan od učesnika olimpijade izjavio je:

„U veoma jakoj konkurenciji pokazali smo da Srbija nije baš tako mala zemlja i da možemo mnogo više.

Upoznali smo puno drugara iz drugih zemalja i očekujem da se sledeće godine i grad zaječar pokaže kao dobar domaćin“.

Prijem za mlade zaječarske vatrogasce priredili su Marina Milić , zamenica gradonačelnika grada Zaječara i Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport.

Milić je istakla da je uspeh ove dece za grad Zaječar od izuzetnog značaja, samim tim što su bez neke značajne finansijske pomoći grada ostvarili ovako dobar rezultat u Austriji i predstavili Zaječar i Srbiju na najbolji mogući način.

„Velika je stvar grad je ponosan na uspeh ovog društva jer su oni u nekoj drugoj zemlji predstavili ne samo Srbiju već i grad Zaječar.

Pposebno je neverovatan njihov entuzijazam, da nastave dalje da se bave ovim i da nastave da rade na postizanju još boljih rezultata.

S obzirom na to da su dobili šansu da budu organizatori državnog prvenstva to je za grad još veći uspeh.

Potrudićemo se da prezentujemo Zaječar na najbolji mogući način“ istakla je Milić.

Inače, mušku juniorsku ekipu činili su učenici osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Salaša i dva učenika iz osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Vrazogrnca.

BRAVO MOMCI!

SVAKA ČAST!

Pogledajte galeriju fotografiju:

Dodaj komentar