fbpx

Sve staze rade na Staroj planini

Preporuka:

U prošloj godini broj inspekcijskih nadzora 3 puta manji u odnosu na 2018.

Na teritoriji Zaječarskog upravnog okruga u prethodnoj godini izvršeno je 3 puta manje inspekcijskih nadzora nego tokom 2018. Razlog...

Zaječarci željni komedije uživali u hit predstavi „Raj na zemlji“

Prepuna sala zaječarskog pozorišta "tresla" se sinoć od smeha tokom izvođenja duo komedije "Raj na zemlji". Vrcav tekst Saše...

Zbirka pesama „Zen na žaru“ Mladena Šljivovića u izboru za nagradu Poetikuma

Centar za afirmaciju stvaralaštva – Poetikum raspisao je Prvi konkurs za najbolju neobjavljenu zbirku pesama, na kome je u...
- Reklama -

Na Staroj planini su u funkciji sve skijaške staze, saopštilo je Javno preduzeće „Skijališta Srbije“.

Ljubiteljima zimskih sportova na raspolaganju su staze: Babin zub, Sunčana dolina, Konjarnik,  Jabučko ravnište, sa pripadajućim instalacijama – gondolom, četvorosedima, ski liftovima i pokretnom trakom u dečjem parku.

Put do ovog skijaškog centra je prohodan.

Stara planina se nalazi nedaleko od Knjaževca i najveća je planina u istočnoj Srbiji. Skoro pet meseci godišnje nalazi se pod snegom. Nadmorska visina na kojoj se prostire je od 1 100 i 1 900 m, ima odličan potencija za izgradnju dugih staza za alpsko skijanje.

„Babin zub“, se nalazi na nadmorskoj visini od 1 758 m, jedan je od najlepših krajolika Stare planine i predstavlja zaštićeni prirodni rezervat. Sadržaj skijaškog centra „Babin zub“ čine staze na lokacijama „Konjarnik“, „Sunčana dolina“, kao i „Markova livada“. Skijalište „Babin zub“ poseduje četvorosednu žičaru „Konjarnik“ sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1.400 skijaša na sat i ski lift „sidro“. „Sunčana dolina“ kapaciteta 1 200 skijaša na sat, kao i dečiji ski vrtić sa pokretnom trakom „Markova livada“.

Na lokaciji „Jabučko ravnište“ nalazi se prva gondola u Srbiji. Osmosedna gondola prevozi skijaše od hotela u dalji sistem žičara i staza. Više od 13 kilometara odlično uređenih staza, različitih težina, pripremljene su za skijaše svih kategorija. Za ljubitelje ekstremnijih sportova, obezbeđena je staza za slobodnu vožnju. 

2 KOMENTARA

  1. Bas lepo. A kako doci do tamo ko nema svoj auto I da li je toliko nemoguce iz Zajecara uvesti redovnu I direktnu bus liniju do skijalista a narocito vikendom ? Sramno ?

  2. Osnova teksta o skijalistima je kolika je visina snega, da li je dodat vestacki sneg, koja je cena ski passa – dnevna, vikendom, nedeljna I sezonska, kolike su guzve na ski liftovima, koja je dnevna temperatura I koliko ima sunca kao koliko je jak vetar, prohodnost puta. Zatim obavestiti kako se stize do skijalista, javnim prevozom jer privatni je vec jasno.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: