fbpx
Društvo Izdvajamo

Sutra pobeđujemo koronu?

foto: TV Pink / screenshot

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, 12. jula izjavio je da garantuje da ćemo pobediti koronu i da je siguran kako ćemo ovaj virus savladati za 20-ak dana. Dvadeseti dan od njegove izjave biće sutra, 1. avgusta, a pobeda nad koronom se ne nazire.

Na dan kada je predsednik dao ovu izjavu, broj obolelih za 24 časa bio je 287, a broj preminulih čak 11.

Dnevni broj novootkrivenih slučajeva je u narednoj sedmici svakodnevno bio oko 400, neretko je i prelazio tu brojku, a broj preminulih dvocifren.

Kako je vreme odmicalo, bivalo je sve jasnije da se predsednikova predviđanja neće ostvariti kako je broj novoinficiranih konstantno rastao.

Juče je u našoj zemlji otkriven 321 novi slučaj zaraze virusom covid19, što je u poređenju sa situacijom tog 12. jula( pre 18 dana) kada je Vučić najavio pobedu nad virusom za 20-ak dana 34 slučaja više, a to nam samo govori da smo od bilo kakve pobede nad virusom daleko i da protivnik nije baš tako lak kako se očekivalo.

Krizni štab nas je na početku epidemije ubeđivao da treba proći 5. nedelju, pa 7. nedelju, više puta su njegovi članovi napominjali da smo u nedelji “maksimuma zaraze”, pa su ti maksimumi zamenjeni novim, a epidemija je produžena i traje već skoro pola godine.

Zbog svega ovoga, poverenje u struku i vodeće ljude u državi je vidno poljuljano, pa i ova predsednikova predviđanja da ćemo pobediti koronu za 20 dana možda u tom trenutku deluju ohrabrujuće, ali nakon što se kao i mnoga do sada ispostave kao pogrešna, samo ulivaju dodatno nepoverenje ljudima, jer pobeda je, očigledno, još daleko.

1 komentar

  • U vreme planetarnih elektronskih komunikacija i medija u kome svi znamo sve o pandemiji, sve se svelo na najjednostavniji moguci nivo analize i samo 3 stvari: maske ,distanca i vakcina. Neverovatna globalna jednostavnost. Jos nezabelezena u istoriji Planete. Tacka.

Dodaj komentar