Društvo

Sunčano u Zaječaru, oko 24°C

ilustracija/pixabay.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti uglavnom sunčano, dok će u košavskom području biti jači udari vetra.

U Srbiji danas sunčano i toplo, sa slabim i umerenim vetrom, koji će u košavskom području biti povremeno i jak. Na jugu Banata udari jugoistočnog vetra biće i olujni. Zbog toga će na području Banata na snazi biti žuti meteo alarm. Najniža temperatura biće od 6°C do 13°C, najviša od 25°C do 29°C .

U Zaječaru sunčano i vedro. Duvaće umeren do jak vetar, severoistočnog pravca. Najniža temperatura 8°C, a najviša dnevna temperatura oko 24°C.

U utorak će biti sunčano i toplo, u košavskom području sa umerenim i jakom jugoistočnim vetrom. U sredu pre podne na jugozapadu i zapadu, zatim i u ostalim krajevima naoblačenje i osveženje, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Do kraja perioda sa češćom pojavom kiše i pljuskova.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak 10. maj 2021.

Očekuje se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje osobama sa obolјenjima srca. Glavobolјa i osećaj malaksalosti su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje i oprez u saobraćaju.

AMSS: Povoljni uslovi za vožnju, oprez zbog vetra

Početak još jedne radne nedelje sigurno će doneti pojačan saobraćaj, prvenstveno na prilaznim putevima većih gradova, a zatim i na ulicama unutar gradova.

Kako je jutros saopštio Auto-moto savez Srbije, vremenske prilike su povoljne, vozače očekuje dobra vidljivost, a ujedno i dobra prohodnost puteva, ali AMSS upozorava vozače na pojačan jugoistočni vetar i na jače bočne udare u košavskom području i na jugu Banata, koji u vožnji, mogu biti opasni.

Prema informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije, zadržavanja nema na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji. Na teretnim terminalima vozila na izlaz iz zemlje na Kelebiji čekaju pet sati, na Horgošu tri, na Batrovcima dva, a kod Šida 60 minuta.

Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar