Glas Paraćina

Subvencije na komunalne usluge u Paraćinu: RAČUNI NIŽI I DO 95% (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Centar za socijalni rad u Paraćinu počeo je da prima zahteve i potrebnu dokumentaciju za subvencije komunalnih usluga.

Penzionerima i nazaposlenima računi za komunalne usluge umanjuju se za 40 odsto. Subvencije za račune za vodu i iznošenje smeća od 95 odsto ostvaruju socijalno ugrožene porodice, lica koja primaju tuđu negu i lica sa pravom na boračko invalidsku zaštitu.

„Lica koja ostvaruju pravo na 40 odsto subvencije za utrošenu vodu prilažu samo jedan od potrebnih dokumenata, a to je da u porodici imaju bar jedno nezaposleno lice ili penzionera. Ostali, ukoliko rade i imaju decu, prilažu izjavu da ne plaćaju ekstra porez na dohodak građana tako da i oni imaju pravo na subvenciju“, kazao je Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.

Pravo na 95 odsto subvencija na komunalne usluge uglavnom imaju socijalno ugrožene porodice.

„Za 95 odsto subvencija računa za utrošenu vodu i iznošenje smeća uglavnom se obračunava prihod porodice koji ne sme da bude veći od nivoa socijane sigurnosti ili da su korisnici novčane socijalne pomoći. Zatim lica koja ostvaruju pravo na tudju negu i pomoć, kao i lica sa pravom na boračku i invalidsku zaštitu“, istakao je Paunović.

Ove subvencije Paraćin je uveo 2013. godine, a prošle godine u opštini je 6.957 domaćinstava ostvarilo pravo i koristilo budžetske subvencije komunalnih usluga.

Zahteve za ostvarivanje prava na budžetske subvencije računa za vodu, odnosno objedinjene komunalne usluge paraćinski Centar za socijalni rad prima svakog radnog dana, od 8 do 14 sati, u kancelarijama broj 6 i 12.

Pogledajte izjavu predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića na ovu temu, kao i na temu investicija koje su u planu za 2019. godinu:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar