Društvo Izdvajamo

SUBOTA: U Srbiji još 275 obolelih i troje preminulih, ukupno 3.380 zaraženih i 74 umrlih

foto: N1 Srbija / printscreen
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U Srbiji je od juče do danas registrovano još 275 pozitivnih slučajeva na korona virus, ali i još tri smrtnih sluajeva. Ukupno je za sada u našoj zemlji 3.380 obolelih i 74 preminulih.

U poslednja 24 sata testirano je još 2.159 osoba, od kojih je 275 pozitivno. Ukupno je testirano u Srbiji 16.399 građana.

U ovom trenutku na hospitalizaciji je 2.436 osoba, od kojih je 145 na respiratorima.

U poslednja 24 časa preminule su tri osobe, jedna osoba muškog i dve osobe ženskog pola, prosečne starosti 68, 6 godina.

Statistika obolelih po gradovima i opštinama u Srbiji dostupna je na ovom linku.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je trenutno 441 zdravstveni radnik koji je pozitivan na kovid 19, od kojih je 258 u bolnici. Prema njegovim rečima, obolelo je i 32 korisnika domova za stare.

Odgovarajući na onlajn pitanja novinara, ministar je rekao da je trenutno registrovano 27 dece koja su pozitivna na korona virus i da su sva deca dobrog stanja.

foto: N1 Srbija / printscreen

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je neophodno da se u Srbiji zabeleži nagli pad broja novoobolelih tokom dve nedelje da bi se razmišljalo o postupnom ukidanju uvedenih mera. Kako je dodao, to bi moglo da bude krajem aprila.

„Oprezno, vrlo oprezno će da se o tome odlučuje“, istakao je Kon.

Na početku postavljanja pitanja koja su stizala onlajn rečeno je da je stiglo oko 100 pitanja građana i novinara. Lončar je rekao da je odluka o onemogućavanju prisustva novinara doneta jer smo u nedelji kada je mogućnost prenošenja infekcije najveća.

Izvor: Danas.rs

Dodaj komentar