fbpx

STRUJA OD DANAS SKUPLJA ZA 2%: Evo i koliko će računi u proseku biti uvećani po domaćinstvu, ali i koliko morate da platite ukoliko ne potrošite ni kilovat struje…

Preporuka:

Odbojkašice gostuju u Majdanpeku u 11. kolu

Ženska ekipa OK Zaječara gostovaće za vikend ekipi Majdanpeka u okviru 11. kola odbojkaške Druge lige "Istok". U 11. kolu...

Uz ključne kadrovske promene zaječarski radikali obeležili stranačku slavu (FOTO)

Zaječarski radikali već pune tri decenije proslavljaju stranačku slavu "Sveta tri jerarha". Ove godine učinili su to sa brojnim...

Pet načina kako da zaposlite i zadržite briljantne mlade ljude

Danas se od kompanija očekuje da budu „friendly“ u mnogo čemu. Da imaju user-friendly proizvode, mobile-friendly sajtove, family-friendly poslovanje......
- Reklama -

I nakon što je pre smo godinu dana na današnji dan struja poskupela za 3, 8 procenata od danas će u Srbiji za domaćinstva i male kupce ona biti skuplja još za 2%.

Međutim, prema rečima  ministra energetike i rudarstva Alčeksandra Antića razloga za paniku nema, jer će se ono na budžet prosečnog potrošača odraziti uvećanjem mesečnog računa u iznosu od oko stotinak dinara po domaćinstvu.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je, početkom septembra, najavljujući poskupljenje struje, rekao i to da je ovo još jedna od mera u sklopu paketa za restrukturiranje EPS i došla je iz razgovora sa MMF-om.

“ Građani će to poskupljenje videti na računima u novembru.

Prosečna cena za domaćinstva, bez uračunatih poreza, akcize i naknade za obnovljive izvore energije, od danas je 6,6 dinara po kilovatu“,  kazao je tada Antić.

Prema računici Ministarstva rudarstva i energetike, Srbija i posle poskupljenja ostaje država sa ubedljivo najnižom cenom električne energije u Evropi, daleko ispod cena u regionu, jer je struja jeftinija 19 odsto nego u Makedoniji, 20 odsto nego u Albaniji, 21 odsto nego u BiH, 31 odsto je niža cena nego u Crnoj Gori i 50 odsto nego u Hrvatskoj.

 

U Srbiji 70.350 domaćinstava ima pomoć u iznosu od besplatnih 120 do 250 kilovat-sati električne energije mesečno, u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

Međutim, ako uzmemo u obzir račun za električnu energiju o kome su brojni mediji nedavno masovno pisali, i koji je brojne polemike izazvao i na društvenim mrežama (RAČUN POGLEDAJTE OVDE), iz koga se jasno zaključuje da iako ne potrošimo ni kilovat struje ipak moramo da platimo nešto preko 700 dinara, postavlja se pitanje:

Kolika bi to realna cena struje po kilovat-satu trebalo da bude, ako je prosečna cena za domaćinstva od 6,6 dinara bez uračunatih poreza, akciza i naknade za obnovljive izvore energije danas prema rečima nadležnih nerealna… ali i kada zbog svega navedenog možemo da očekujemo novo poskupljenje električne energije?!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: