fbpx
Sport

„Strong man“ Kup Srbije u Zaječaru: Najjači čovek u Srbiji dolazi iz Kikinde

Najjači čovek u Srbiji je Vladimir Bulatović, koji je na “Strong-man” Kupu u Zaječaru, pokazao zašto je devetoplasirani na svetskoj listi.

Bulatović je na Otvorenom prvenstvu Srbije, održanom na Popovoj plaži u Zaječaru, osvojio 1. mesto sakupivši 48,5 bodova, dok je jedini Zaječarac Dalibor Nikolić, zauzeo 5. mesto od ukupno devet takmičara, sa 28,5 osvojenih bodova, prenosi glassporta.rs.

Ne zna se koja je disciplina bila interesantnija za publiku, da li pokretanje ogromnog kamiona sa teretom od 15.000 kilograma, izbacivanje tegova težine do 100 i više kilograma, nošenje kofera od 120 kilograma na razdaljinu, prevrtanje gumenih točkova od 440 kilograma… Sve u svemu, sjajna predstava snage, moći i tehnike u jednom, a lovorike su na kraju otišle u Kikindu, odakle dolazi trenutno najjači čovek u Srbiji.

Prvi čovek “Strong-man” saveza Srbije Zoran Stojić, nije krio oduševljenje viđenim u Zaječaru.

“Savez je oformljen pre tri godine i već smo na sredini evropske tabele po kvalitetu takmičara. Drago mi je da je i domaći takmičar Nikolić ostavio odličan utisak u jakoj konkurenciji. Biće ovo sjajna uvertira za završnicu sezone, a nakon grada na Timoku, “Strong-man” Kup se seli u Knjaževac za dve nedelje, dok je poslednje takmičenje na programu u Bačkoj Topoli”, istakao je Stojić.

Organizator Otvorenog prvenstva Srbije bilo je Sportsko udruženje “Gym Xtreme” iz Zaječara u saradnji sa “Strong-man” savezom Srbije, uz pokroviteljstvo grada Zaječara.

Izvor: glassporta.rs

1 komentar

Dodaj komentar