Izdvajamo Sport

„Strong man“ Kup Srbije 12. septembra u Zaječaru

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
ilustracija/pixabay.com

Otvoreno prvenstvo Srbije i izbor za najjačeg čoveka naše zemlje na programu su u subotu 12. septembra, od 16 sati na Popovoj plaži u Zaječaru. Organizator državnog takmičenja je Sportsko udruženje “Gym Xtreme” iz Zaječara u saradnji sa “Strong-man” Savezom Srbije i Sportskim savezom grada na Timoku, uz pokroviteljstvo grada Zaječara.

Takmičenje u izdržljivosti najjačih ljudi naše zemlje se posle skoro decenije vraća u grad na Timoku, kada su na zaječarskom skveru borbe vodili Darko Кalinović i nenadmašni Ervin Кatona. Ovog puta na Popovoj plaži nadmetaće se takmičari iz cele Srbije u nekoliko atraktivnih, ali i fizički izuzetno zahtevnih disciplina, prenosi glassporta.rs.

Prema rečima Zorana Stojića, člana organizacionog odbora ove specifične sportske manifestacije i ovog puta neće izostati najteže discipline – pokretanje ogromnog kamiona sa teretom od 15.000 kilograma, izbacivanje tegova težine do 100 i više kilograma, nošenje kofera od 120 kilograma na razdaljinu, prevrtanje gumenih točkova od 440 kilograma…

“Strong-man” Кup u Zaječaru biće održan uz poštovanje svih mera određenih od strane Кriznog štaba za vanredne situacije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar