Društvo

Štab za vanredne situacije grada Zaječara: Donet Zaključak o novim merama

gradska uprava

Na osnovu člana 41. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“, br. 84/18) i člana 6. Odluke o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara („Sl. list grada Zaječara“, br. 70/20), Štab za vanredne situacije grada Zaječara je na sednici održanoj 12.03.2021. godine, donosi

ZAКLJUČAК

​I Od subote 13. marta 2021. godine do 6 časova u ponedeljak 15. marta 2021. godine, zabranjuje se rad svim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta), koji pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva (restorani, kafići, barovi i sl.), koji pružaju usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri i sl.), priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, kockarnice i sl.), dečijim igraonicama kao i delatnosti u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i slično), objektima u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički, frizerski i saloni lepote), prenosi zajecar.info.

​Zabrana iz stava 1. ovog Zaključka se ne odnosi na radno vreme:

– apoteka, pijaca i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva, koji mogu da rade i van radnog vremena utvrđenom u stavu 1. ovog Zaključka

– trgovinske i druge radnje, pekare i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda mogu da rade do 21.00 čas.

​Od subote 13. marta 2021. godine do 6 časova u ponedeljak 15. marta 2021. godine prodavnice brze hrane mogu vršiti samo dostavu hrane (bez šalterskog rada).

​Dostava hrane je moguća od 00.00 do 24 časa.

​Zakazani sportski događaji, utakmice i nastupi svih vrsta, biće održani – ali bez prisustva publike.

​Vršiće se pojačana kontrola od strane komunalne inspekcije, komunalne milicije i sanitarne inspekcije svih objekata kojima nije zabranjen rad.

​II Ovaj Zaključak stupa na snagu odmah po donošenju.

​III Za vreme važenja ovog Zaključka ne primenjuju se odredbe Naredbe Štaba za vanredne situacije grada Zaječara („Sl. list grada Zaječara“, br. 63/20) koja propisuje ograničenje radnog vremena objektima iz stava I ovog Zaključka na drugačiji način.

U Zaječaru, 12.03.2021. godine

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA ZAJEČARA

Izvor: zajecar.info

Dodaj komentar