fbpx

SPORTSKA HALA U KOTLUJEVCU DOBIJA VIDEO NADZOR

Preporuka:

U Timočkoj krajini 18 osoba testirano na koronu: 4 hospitalizovane, ostali u kućnoj izolaciji

U Republici Srbiji je do 15 časova 27. marta 2020. godine registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od...

Stižu paketi pomoći za socijalno ugrožene Zaječarce: Distribucija tek od ponedeljka

Građani Zaječara koji su lošeg materijalnog stanja od kada su objavljeni brojevi telefona putem medija na koji se mogu...

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Zaječar“ ponudilo pomoć najstarijim sugrađanima

Zaječarcima starim preko 65 godina, pomoć, koja se ogleda u dostavi namirnica, lekova i drugih potrepština, pružaće u vreme...
- Reklama -

Nakon objavljivanja brojnih tekstova poslednjih meseci u lokalnim medijima o uništavanju sportske hale u Kotlujevcu reagovala je i Gradska uprava.

Ovih dana počinje da funkcioniše video nadzor na Osnovnoj školi Hajduk Veljko i na vrtiću u naselju Kotlujevac. Osim škole i vrtića ovaj video nadzor pokrivaće i sportsku halu kako bi se sprečilo njeno uništavanje, dok se ne završi ceo sudski proces koji traje.

Podsetimo, ova sportska hala otvorena je maja 2012. godine i finansirana je iz kredita Evropske investicione banke, NIP-a i gradskog budžeta. Investicija je bila vredna 100 miliona dinara, radove na hali ivodilo je preduzeće Kolubara D.O.O. Objekat je dimezije 64 sa 29 metara, sa tribinama za 500 gledalaca, a sagradjen je po evropskim standardima. Projekat je izradilo beogradsko preduzeće za projektovanje i inženjering Arhiform. Hala je sada uništena, slomljena i neupotrebljiva, a nema ni upotrebnu dozvolu.

Ova hala bila je namenjena djacima škole Hajduk Veljko, ali i sporstkim klubovima i gradjanima, a bila je planirana i za održavanje takmičenja najvišeg ranga. Za samo četiri godine novoizgradjena hala, koja zbog brojnih problema nije dobila upotrebnu dozvolu, je ruinirana, obijena su vrata, počupane su vodovodne i elektroinstalacije, razbijeni prozori i otkačena vrata, po zidovima ispisani grafiti.

Sa druge stane, učenici ove škole nemaju gde da pohadjaju časove fizičkog jer su im uništeni sportski tereni zbog izgradnje nove hale.

U Gradskoj upravi Zaječara kažu da se predmet sportska hala nalazi u sudkom sporu pred Privrednim sudom u Beogradu, izmedju izvodjača radova DOO Kolubara iz Mionice i investitora Ministarstvo omladine i sporta i grada Zaječara. Presudom nije uvaženo potraživanje Kolubare koje je veštačenjem Gradski zavod za veštačenje Beograd odredio na iznos od 19.207.050 dinara, što sa PDV-om iznosi 23.048.460 dinara. Na datu presudu je DOO Kolubara uložila žalbu 31. decembra 2014. godine koja do sada nije rešena. U zavisnosti od rešenja sudskog spora zavisiće i dalje postupanje po ovom predmetu.

Grad čeka sudsku presudu

U Gradskoj upravi ističu da je do završetka sudskog spora grad Zaječar u nemogućnosti da preduzme bilo kakve korake na završetku ove sportske hale. U zavisnosti od presude, a da bi sportska hala bila završena i dobila upotrebnu dozvolu, grad Zaječar je izradio šest varijante predmeta i predračuna u iznosu od 24,7 do 39,4 miliona dinara u zavisnosti od stepena željene izgradjenosti objekta i infrastrukture.

Izvor: radiomagnum.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: