fbpx
Društvo

SPORTSKA HALA U KOTLUJEVCU DOBIJA VIDEO NADZOR

foto: radiomagnum.rs

Nakon objavljivanja brojnih tekstova poslednjih meseci u lokalnim medijima o uništavanju sportske hale u Kotlujevcu reagovala je i Gradska uprava.

Ovih dana počinje da funkcioniše video nadzor na Osnovnoj školi Hajduk Veljko i na vrtiću u naselju Kotlujevac. Osim škole i vrtića ovaj video nadzor pokrivaće i sportsku halu kako bi se sprečilo njeno uništavanje, dok se ne završi ceo sudski proces koji traje.

Podsetimo, ova sportska hala otvorena je maja 2012. godine i finansirana je iz kredita Evropske investicione banke, NIP-a i gradskog budžeta. Investicija je bila vredna 100 miliona dinara, radove na hali ivodilo je preduzeće Kolubara D.O.O. Objekat je dimezije 64 sa 29 metara, sa tribinama za 500 gledalaca, a sagradjen je po evropskim standardima. Projekat je izradilo beogradsko preduzeće za projektovanje i inženjering Arhiform. Hala je sada uništena, slomljena i neupotrebljiva, a nema ni upotrebnu dozvolu.

Ova hala bila je namenjena djacima škole Hajduk Veljko, ali i sporstkim klubovima i gradjanima, a bila je planirana i za održavanje takmičenja najvišeg ranga. Za samo četiri godine novoizgradjena hala, koja zbog brojnih problema nije dobila upotrebnu dozvolu, je ruinirana, obijena su vrata, počupane su vodovodne i elektroinstalacije, razbijeni prozori i otkačena vrata, po zidovima ispisani grafiti.

Sa druge stane, učenici ove škole nemaju gde da pohadjaju časove fizičkog jer su im uništeni sportski tereni zbog izgradnje nove hale.

U Gradskoj upravi Zaječara kažu da se predmet sportska hala nalazi u sudkom sporu pred Privrednim sudom u Beogradu, izmedju izvodjača radova DOO Kolubara iz Mionice i investitora Ministarstvo omladine i sporta i grada Zaječara. Presudom nije uvaženo potraživanje Kolubare koje je veštačenjem Gradski zavod za veštačenje Beograd odredio na iznos od 19.207.050 dinara, što sa PDV-om iznosi 23.048.460 dinara. Na datu presudu je DOO Kolubara uložila žalbu 31. decembra 2014. godine koja do sada nije rešena. U zavisnosti od rešenja sudskog spora zavisiće i dalje postupanje po ovom predmetu.

Grad čeka sudsku presudu

U Gradskoj upravi ističu da je do završetka sudskog spora grad Zaječar u nemogućnosti da preduzme bilo kakve korake na završetku ove sportske hale. U zavisnosti od presude, a da bi sportska hala bila završena i dobila upotrebnu dozvolu, grad Zaječar je izradio šest varijante predmeta i predračuna u iznosu od 24,7 do 39,4 miliona dinara u zavisnosti od stepena željene izgradjenosti objekta i infrastrukture.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar