Kultura

Solistički koncert Slobodanke Pajić 24. maja u zaječarskoj Muzičkoj školi

U četvrtak, 24.maja 2018. godine u sali Muzičke škole u Zaječaru solistički koncert održaće Slobodanka Pajić.

Na koncertu će biti izvedena dela kompozitora Vasilija Mokranjca, Aleksandra Skrjabina i Kloda Debisijia.

Početak je zakazan za 19 sati.


Reč dve o autoru…

Slobodanka Pajić rođena je u Kladovu (1976), gde je završila osnovnu muzičku školu na klavirskom odseku. Srednju muzičku školu završila je u Nišu u klasi prof. Borivoja Mladenovica. Osnovne i magistarske studije na FU-Priština u klasi prof. Bosiljke Stričević. U toku školovanja učestvovala je na festivalima, republičkim , saveznim , i medjunarodnim takmicenjima i osvajala nagrade.

        Solističke koncerte održala  je u Pristini, Kruševcu, Kraljevu, Nišu.Svirala je na NIMUSU 2016,OKTOHU 2016 u  Kragujevcu u Duu Dolcezza i sirom Srbije i Slovenije u istom sastavu. Usavršavala se na kursevima Nauma Štarkmana,Dragoslava Katunca, Dusana Trbojevica, Borisa Kraljevića, Vladimira Bočkarjova i Miloša Mihajlovića.

    Od 1998. radi kao profesor klavira i korepetitor na  gudackom odseku i odseku solo pevanja u Muzičkoj školi u Nišu. Smisao za klavirsku pedagogiju pokazuje na samom početku rada što potvrđuju i brojne nagrade njenih učenika na saveznim i međunarodnim takmičenjima.

     Slobodanka Pajić  je od 2007. godine clan kamernog sastava   Duo „ Dolcezza“, sa sopranom Anitom Ferlež Eraković . Kamerni sastav je nastao kao rezultat dugogodišnje saradnje i ostvaruje niz koncertnih nastupa u zemlji i inostransvu.

     Od 2007. radi  na FU-Niš na katedri za Komplementari klavir u  zvanju docent. Njeni studenti su dobitnici visokih nagrada na Medjunarodnom studentskom takmicenju komplementarnog  klavira 2013. 2014. 2015.i 2016.god. kao i dobitnici prvih nagrada na Medjunarodnom takmicenju „ Zene u muzicu” 2013,god. u  Kragujevcu. Nosioci zvanja Laureat takmicenja su takodje studenti prof. Slobodanke Pajic.

Dodaj komentar