Društvo

Šokantno!!! Vandali na “Kraljevici”

Kraljevica je brdo, spomen park-šuma i izletište južno od grada Zaječara. To je predeo od istorijskog značaja za opštinu, koji se ističe posebnim živopisnim izgledom prirode. Obilata je pretežno četinarskom šumom.

Na Kraljevici se nalaze još: vašarište, hipodrom, trim i ski staza, Dom omladine, Dom izviđača, Planinarski dom, Kazamet. Od istorijskih znamenitosti tu se nalazi spomenik junaku iz Timočke bune Ljubi Didiću, vešala koja su podignuta u čast ljudi koji su tu stradali za vreme Drugog svetskog rata, tvrđave (istočna i zapadna), krst u čast žrtvama posle Drugog svetskog rata.

Kraljevica je poznata po tome što se tu održavaju tradicionalne kulturne manifestacija kao što su rok festival “Zaječarska gitarijada“, moto skup, festival elektronske muzike “ZALET” i mnogo toga.

Na samom vrhu brda, od 1997. ovde se nalazi i Fakultet za menadžment, prvi privatni fakultet u Istočnoj Srbiji. Baš na putu ka pomenutom fakultetu, pojavio je grafit sa “ne” primerenom porukom V……  P……..! Ne ulazimo u to kome je grafit posvećen ili na koga se odnosi, da li je to poruka ljubavnog karaktera, ili ne daj bože, poruka mržnje od bivšeg životnog saputnika, jedno je bitno, da pisanje “ovakvih” grafita ruži idiličnu sliku Kraljevice.

040415-vučić-grafit

Ova slika je jutros “kružila” internetom tako da nam je zapala za oko. Pokušali smo da saznamo o kome je reč, o kome je grafit , međutim još bez uspeha.

Ovaj vandalski čin je za svaku osudu. Prvo: Ko još švrlja po putevima?? Aaaaa, zidovi su skroz išarani pa nema više mesta?! Evo poruke za nadležna gradska preduzeća…. Zidovi su ušarani, grad je prljav, znamo da ne primate platu već mesecima, ali pokažite dostojansvo i očistite naš i vaš grad….

Danas je meta vandala bio neki Vučić….Sutra možda neki moćnik iz lokala, jedno je sigurno, očistite fasade, vandali su počeli da pišu po putevima…

Ako je reč o Aleksandru Vučiću ovo je direktno pokušaj destabilizacije Srbije i direktni napad na PREMIJERA. Da li “TAJKUNI” stoje iza ovog sramnog čina, naš portal će pokušati da otkrije.

 

 

1 komentar

Dodaj komentar