Društvo

Smena sunca i oblaka, u Zaječaru 24°C

FOTO: zajecaronline.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti promenljivo oblačno, ponegde sa kišom.

U Srbiji se danas očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, ujutru u severnim i zapadnim, a posle podne i u ostalim krajevima zemlje mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab, promenljiv, posle podne u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Jutarnja temperatura od 7°C do 13°C, najviša dnevna od 15°C do 24°C.

U Zaječaru smena sunca i oblaka, uveče moguća kiša. Duvaće slab vetar, jugozapadnog pravca. Najniža temperatura 12°C, a najviša dnevna temperatura oko 24°C.

U četvrtak promenljivo oblačno, sveže, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a zatim do kraja perioda pretežno sunčano i sve toplije.

Biometeorološka prognoza za sredu 19. maj 2021.

Osobama sa respiratornim i reumatskim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija najizraženiji mogu biti problemi sa snom, malaksalost i promenlјivo raspoloženje. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se oprez.

AMSS: Prilagodite vožnju uslovima puta

Prohodnost puteva u Srbiji jutros je dobra, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Umeren broj vozila prisutan je na auto-putevima, pa se na naplatnim rampama prolazi bez zadržavanja, a slično je na magistralnim i regionalnim pravcima na kojima je takođe, prohodnost dobra.

Promenljivo stanje kolovoza i najavljene padavine zahtevaće oprezniju vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 5 sati, nema zadržavanja na putničkim terminalima graničnih prelaza. Na teretnim terminalima, na izlazu iz zemlje, na prelazu Horgoš čeka se 150 minuta, na Kelebiji 300 minuta, na Batrovcima 240 minuta, a na prelazu Šid 300 minuta.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.

Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza. Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka. Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar