Izdvajamo Politika

„Slobodna zona“ u Knjaževcu: Istrajaćemo u borbi da predsednik Opštine podnese ostavku

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Podlivi na njegovom licu i krvava košulja „slika su režima koji se pesnicama i šutiranjem u glavu obračunava sa političkim neistomišljenicima“, poručio je odbornik DS-a Dalibor Stojanović obraćajući se okupljenima 21. maja 2019. godine u  „Slobodnoj zoni“ u Knjaževcu.

Predstavnici stranaka i pokreta koji su potpisali Sporazum sa narodom, razgovarali su sa Knjaževčanima i delili pasoše „ambasadora Slobodne zone“ kako bi se „ideje demokratije, borbe i slobode proširile celom Srbijom“.

FOTO: Savez za Srbiju

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas naveo je da je „sve učestalije nasilje nad građanima koji misle drugačije od režima, direktna posledica politike Aleksandra Vučića“.

„Zamislite Knjaževac kao grad u kojem lekari imaju osnovnu platu od minimum 1.000 evra, a nastavnici najmanje 600 evra.

To je moguće ukoliko se pare ne razbacuju na stadione od 500 miliona evra i subvencije stranim investitorima od 190 miliona evra koji potom isplaćuju plate od 25.000 dinara“, naveo je Đilas.

Pogledajte izjavu Dragana Đilasa:

Potpredsednik Narodne stranke i šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ocenio je da napad na Stanojevića nije napad na pojedinca, već na predstavnika „svih građana koji drugačije misle i koji ne dele stavove vladajuće partije“.

„Predsednik opštine Milan Đokić ovim napadom nije samo pokazao da je nasilnik, već i tipičan predstavnik SNS-a, koji nas uvodi u jednoumlje i totalitarno društvo“, naveo je Jovanović a preneo Savez za Srbiju.

Pogledajte izjavu Nikole Jovanovića:

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da predsednik Opštine Knjaževac Milan Đokić ne samo da nije sprečio napad na odbornike na proslavi Dana Opštine, već u medijima pokušava da taj čin drugačije predstavi.

„Ono što je ključno i što oni izbegavaju da kažu je da je vođa ove batinaške falange bio upravo predsednik Opštine Knjaževac Milan Đokić. Da je zajedno sa njim bio i Zaječarac koga zovu Bane biceps, ali da oni pokušavaju sebe da izopšte iz celokupne priče. Dakle želi se sakriti puna istina.

Ako budemo ćutali, svi ćemo proći kao Dalibor, jer oni neće stati. Zato nastavljamo sa protestima, samo građanska neposlušnost do konačne pobede i slobode“, naveo je Obradović.

Pogledajte izjavu Boška Obradovića:

Predsednik DS Zoran Lutovac istakao je da “lokalne kabadahije” koje maltretiraju građane, jesu “mali vučići” koji sprovode politiku svog šefa, a to je nasilje nad institucijama, ljudima i nad zdravim razumom.

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović ocenjuje da predsednik Opštine Knjaževac Milan Đokić mora da podnese ostavku.

“ Sa pritiskom ćemo nastaviti. Od ostavke Đokića nećemo odustati, kao što nećemo odustati i od slobodnih medija i fer izbora.

Ni Vučiću ne pada na pamet da ispuni zahteve đrađana koji protestuju, pa ni Jutka i Sima nisu želeli da preuzmu odgovornost, pa su morali.

Dočekaće građani Srbije tak trenutak kada će svi oni progutati svoje reči“, istakao je Stefanović.

Pogledajte izjavu Borka Stefanovića:

Posle obraćanja opozicionih predstavnika, okupljeni su se uputili u protestnu šetnju, a potom vratili do zgrade Opštine gde je održan Dnevnik slobodne Srbije.

„Otvorena zona“ u četvrtak, 23. maja biće preseljena u Majdanpek.

3 komentara

  • Jedina svetla tačka u potpunom mraku u Knjaževcu i Srbiji. Ne smemo čekati da nas ovi nepismeni SNS-ovci šutiraju i pesniče kao ovog Knjaževčanina.

  • Mogli bi da dodju i do Zaječara, da se čuje i nešto drugo osim SNS boranije sa radikalskim primesama u obliku Boška, Zankova i Danilaaa Katića !!!

Dodaj komentar