Politika

SKANDAL! Zbog ministarke Mihajlović ugrozili bezbednost radnika na mostu!

nocu izvode radove
foto: zajecar.info

Radnici angažovani na izgradnji mosta u Kotlujevcu primorani su da po mraku i u neadekvatnim uslovima izvode teške i opasne radove, kako bi bar delimično šminkanje mosta bilo završeno pre dolaska ministarke Zorane Mihajlović.

Naš verni čitalac javio nam je da su na gradilištu teške mašine i kranovi, osvetljenje je skoro nikakvo i vrlo je nebezbedno raditi u takvim uslovima. Na sve to treba dodati i činjenicu da je većina radnika na gradilištu još od ranog jutra, da rade bez prekida i pauza. Ovim se krši većina odredbi u propisima o bezbednosti na radu.

O kvalitetu ovako izvedenih radova ne treba trošiti reči. Ubrzano se trpa beton preko betona, asfalt preko asfalta, bez ikakvog razmaka iako je pravilima građevinske struke strogo regulisano koliko dana mora da prođe da bi beton “sazreo”.  Zorana Mihajlović će doći i otići ali građani Zaječara, njihovi potomci i svi ostali treba tim mostom da prolaze!

Da će radovi trajati tokom cele noći potrvrdio je i gradonačelnik Velimir Ognjenović koji je večeras obišao “noćne radove”. Ognjenović je poručio da će sve biti spremno za sutrašnje “svečano otvaranje” i pozvao građane da se pridruže svečanosti.

nocni radovi na mostu

foto: printscreen / zajecar.info

Ekipa portala Zaječar Online obišla je oko 22:30h radove na mostu i uverili smo se da se zaista radi u vrlo teškim uslovima, po mraku i da će radovi trajati cele noći. Na slici možete i sami videti koliko su uslovi nebezbedni.

Podsećamo, prvobitni rok za završetak radova na mostu bio je početak februara, dakle iako je od tada prošlo više od 4 ipo meseca, gradska vlast neće uspeti da most završi ni u novom roku. Nažalost, neće im biti “teško” da svečano preseku vrpce, režimski mediji brujaće o velikim graditeljskim poduhvatima Zorane Mihajlović, o nebeskom projektu maga manipulacije, estradnog menadžera Saše Mirkovića, ali mi koji ovde živimo znamo da most nije ZAVRŠEN!

Po gradu se već uveliko zbijaju šale: Mirković je obećao da će most biti otvoren, ne i završen! 

1 komentar

  • Moramo po malo i da se zrtvujemo… Evo novi most je lepsi od starog, a to kosta… Na sredini je za 40-50 cm visi od prethodnog. Sada ce ispof njega moci da plove veci brodovi.,. a i to kosta…

Dodaj komentar