Izdvajamo Sport

Sjajan boks na „Trofeju Zaječara“ u Avnoju, nastupila i srpska olimpijka!

Na košarkaškom terenu u naselju „Avnoj“ u nedelju je po četvrti put održan „Trofej Zaječara“, revija boksa i kik boksa u kojoj su učestvovali i profesionalni bokseri, između ostalih i naša olimpijka, Nina Radovanović. Jednom rečju, pravi boks spektakl u gradu na Timoku!

Program su otvorili mlađi bokseri, među kojima su bili i članovi kluba organizatora, zaječarskog „Fight team-a 019“.

Oni su, kao i njihovi rivali, koji su došli iz raznih krajeva naše zemlje, pokazali raskošan talenat i potencijal i uverili sve prisutne da je budućnost boksa u Srbiji blistava.

Nakon uvodnih borbi, predsednik kluba „Fight team 019“ nagradio je najzaslužnije pojedince za doprinos u razvoju i popularizaciji boksa i kik boksa u Zaječaru.

Među nagrađenima su bili selektor kik boks reprezentacije Srbije, Srđan Radulović, Boban Stojanović, nekadašnji balkanski i evropski šampion u kik boksu, Bojan Andrejić, trener i predsednik Karate kluba Timok, Saša Mihajlović, predsednik Boks akademije Zaječar, Ivan Nanić, dugogodišnji uspešni kik boks takmičar i trener i boks legenda Zaječara, Sava Mitrović, nekadašnji as Kristala i beogradskog Partizana iz vremena bivše Jugoslavije.

Nakon dodele priznanja usledilo je i ono što su svi čekali, glavni deo večeri – četiri profesionalne borbe u boksu.

U prvom meču između Stefana Milenkovića iz Kruševca i Vanje Dumitova iz Kikinde u kategoriji seniora do 81 kilograma, meč je završen bez pobednika prema odluci sudija.

Potpuno suprotno bilo je u drugom okršaju, gde je Ivan Milić iz Kosovske Mitrovice dominirao i sjajnim udarcima svog protivnika iz Kikinde, Srđana Zarića, nekoliko puta bacao na kolena. Meč je tokom treće runde prekinut odlukom sudije, a trijumf je više nego zasluženo pripao sjajnom Miliću.

Usledila je sjajna borba u ženskoj kategoriji, do 50 kilograma, u kojoj su nastupile Jasmina Nađ iz Subotice i  Nina Radovanović, naša sjajna bokserka iz Beograda, koja je prva Srpkinja koja je predstavljala našu zemlju na Olimpijskim igrama u boksu, u Tokiju 2021. godine. Ona je tada na Olimpijadi osvojila 5. mesto, a Zaječarci su imali veliku čast da je vide uživo u ringu.

Posle sjajnog meča i svih 8 rundi, Nina je odnela pobedu na poene, odlukom sudija.

Za kraj večeri i zatvaranje boks spektakla, ostao je duel Novaka Radulovića i Predraga Cvetkovića u kategoriji do 75 kilograma.

I ovaj meč ponudio je sjajan boks u 6 rundi od po 3 minuta, a trijumfovao je Radulović, jednoglasnom odlukom sudija.

Radulović se inače, u Luganu 2022. godine okitio naslovom prvaka Mediterana, dok je njegov protivnik iz Vranja takođe vrlo iskusan profesionalni bokser, koji je pružio zaista dobar otpor u ovoj fenomenalnoj borbi za kraj „Trofeja Zaječara“.

Uz gromoglasne aplauze publike, zatvoren je još jedan, četvrti po redu „Trofej Zaječara“, koji je ponudio zaista sjajne borbe, a Zaječarci su pokazali da u ovom gradu ima dosta ljubitelja boksa, ali i mladih talenata koji bi u budućnosti mogli da se otisnu u profesionalne vode.

Dodaj komentar