fbpx
Kultura

Šilpa Rej, američka kantautorka nastupa u Omladinskom centru Zaječar

U baštu Omladinskog centra stiže jedno veliko ime, na čiji talenat nije ostao imun ni Nik Kejv. U pitanju je Šilpa Rej, američka kantautorka čiji se muzički stil može opisati kao bluz pank. Ona će u okviru svoje premijerne turneje nastupiti u utorak, 30. jula u bašti Omladinskog centra u Zaječaru.

Koncert počinje u 21 sat, a prodaja karata na šanku bašte Omladinskogpočela je 26. jula po cenama:

  • 200 dinara – pretprodaja
  • 300 dinara – na dan koncerta

Inače, cena za beogradski koncert Shilpa Ray (na dan koncerta) iznosi 1.800 dinara!

Šilpino aktuelno EP izdanje pod nazivom “Nihilism” koje će promovisati na pomenutom nastupu, objavljeno je sredinom maja prošle godine.


Biografija

Šilpa Rej (Shilpa Ray) je američka kantautorka čiji se muzički stil može opisati kao bluz pank. Upravo ovaj stil porede sa izvođačima kao što su Blondie, The Cramps i Screamin’ Jay Hawkins, dok njen vokal upoređuju sa Pati Smit (Patti Smith), Nikom Kejvom (Nick Cave) i Elom Ficdžerald (Ella Fitzgerald). Njen prvi projekat pod pseudonimom Beat the Devil objavljen je 2006. godine, ali je bend ubrzo raspušten nakon prvog i jedinog izdanja.

Njen glas – jedinstven u savremenoj popularnoj muzici zbog svoje blistave nesavršenosti – vrlo odlučno i beskompromisno pruža konstantan komentar stanja ljudske svesti. Njena zapažanja prikupljena su tokom beskrajnih noći dok je gledala ljude u svom prirodnom stanju.

Dodaj komentar