Politika

SAZNAJEMO: Bivši gradonačelnik Ognjenović vraća se u političke vode – OSNIVA GRUPU GRAĐANA!

velimir ognjenovic

Bivši gradonačelnik Zaječara, Velimir Ognjenović, posle godinu ipo dana pauze vraća se u politički život! – saznaje Zaječar Online iz dobro obaveštenih izvora bliskih bivšem gradonačelniku.

Ognjenović zajedno sa grupom nezadovoljnih naprednjaka, koji su izgubili svoj uticaj u Srpskoj naprednoj stranci, nakon prelaska Boška Ničića u SNS, uveliko radi na formiranju Grupe građana.

U ovoj grupi naći će se i neki članovi Gradskog veća iz doba kada je njime rukovodio Ognjenović, podršku pružaju i pojedini zaječarski direktori koje je postavila Srpska napredna stranka a koji nemaju dobru saradnju sa Ničićem.

Za one koji su zaboravili, afera „solarac“ još uvek nije dobila sudski epilog!

U nekim zaječarskim selima već su kontaktirani nekadašnji aktivisti Pokreta radnika i seljaka (PRS) ali i naprednjaci koji su se dolaskom Ničića pasivizirali, da se priključe Grupi građana koja će biti formirana!

Najveci problem za sada im je „zaštitno lice“ budući da se Ognjenović tu neće zvanično pojavljivati, već želi neko neukaljano ime koje bi bilo prihvatljivo građanima Zaječara, dok bi on obezbedio aktiviste na terenu, neke političke veze, za koje tvrdi da ih ima ali i novac za finansiranje rada. Naš izvor navodi da se vode ozbiljni razgovori i sa pojedinim odbornicima u Skupštini grada.

Potraga za „džokerom“ intenzivirana je poslednjih dana, budući da se politička situacija u zemlji „komplikuje“ nakon prebijanja jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića, što je za posledicu imalo masovne proteste građana u Beogradu, koji se nastavljaju iz subote u subotu, pa je moguće da će doći i do prevremenih izbora!

Razrađena je i kompletna strategija!

Cilj ovog „projekta“ je da se „usitni“ opozicija i „pokupi“ deo nezadovoljnih glasača, ali i obezbedi pouzdan partner za trenutak kada dođu naredni lokalni izbori, kada će se zavisno od procene situacije doneti konačna odluka da li ova grupacija ide samostalno na izbore ili na zajedničku listu sa Srpskom naprednom strankom.

Grupa građana će se profilisati kao lokalno opoziciona, tačnije „meta“ će im biti Boško Ničić i trenutna garnitura, dok se Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić neće „dirati“. Manje više sličan scenario koji je u Zaječaru već viđen, nastankom grupe „ZA ČESME“, za koju smo od samog osnivanja tvrdili i pisali da će u jednom trenutku prerasti u političku opciju, sa tom razlikom što će ova grupa građana od samog starta delovati politički.

Pomenutu najavu da će se Velimir Ognjenović vratiti u politiku, za portal „Zaječar online“ lično je demantovao rečima: da njega politika više ne interesuje i da je on sada penzioner čovek koji nema nameru da se ponovo politički angažuje, da učestvuje u bilo kakvim šetnjama ili demonstracijama.

Kompletan demant možete pogledati OVDE!

Ognjenović je bio direktor BEST televizije pre nego što je izabran za gradonačelnika

Podsetimo, Velimir Ognjenović nasledio je Ničića na mestu gradonačelnika Zaječara nakon lokalnih izbora 2013. godine a na predlog Saše Mirkoviča i Srpske napredne stranke. Nakon niza afera i zloupotreba koje su pratile njegov rad, u januaru 2017. godine podneo je ostavku, (skratio svoj mandat) kako bi lokalni izbori u Zaječaru bili održani zajedno sa predsedničkim.

Nakon ostavke u Zaječaru je formiran Privremeni organ čiji je Ognjenović bio član sve do izbora Boška Ničića za novog gradonačelnika. Kako su građani Zaječara ocenili njegov rad neposredno nakon ostavke, možete pogledati u video anketi koju je sproveo Zaječar Online.

P. S.
Kada smo, odmah po osnivanju GG “ Za Česme“, otkrili planove da će ta grupacija prerasti u političku opciju, i da se sprema velika prevara zaječaraca, bili smo na meti žestokih kritika pa čak i uvreda! Vreme je pokazalo da su „Za Česme“ prerasle u političku grupaciju, nastupili na izborima na listi SNS-a i danas su deo vladajuće koalicije.

Zaječarci, mislite o tome!?

Hvala vam što pratite Zaječar Online – mesto na kojem ste navikli da čitate o „vrućim“ političkim temama iz našeg grada!

Dodaj komentar