fbpx

Saša Paunović: Najznačajniji događaj za opštinu Paraćin u 2018. je dolazak švedskog „Rimastera“ (VIDEO)

Preporuka:

Svečana Bogojavljanska litija u Zaječaru kretala se do Popove plaže (VIDEO)

Svetom Arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru danas je počelo svečano obeležavanje Bogojavljenja, praznika jednog...

Zbog zagađenja Ministarstvo preporučilo školama i vrtićima da reaguju po potrebi

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije uputilo je preporuku svim obrazovnim ustanovama da usled velike zagađenosti vazduha...

Večeras proslavljamo Srpsku novu godinu

Dok su jedni spremni da raskite jelku već 2. janura, drugi žele da prolongiraju prazničnu magiju koliko god mogu,...
- Reklama -

Najznačajniji događaj i prošle, ali i 2019. godine u Paraćinu svakako je odluka švedske kompanije „Rimaster“ da počne poslovanje u ovom gradu gde će u više faza zaposliti do 1.000 radnika.

Švedska kompanije “Rimaster” je po planu započela probnu proizvodnju u Paraćinu u zakupljenom objektu. Prva grupa radnika prošla je obuku u inostranstvu a tu su i instruktori iz Poljske i Kine. Kad prvi proizvodi prođu testiranje i krene proizvodnja za tržište zapošljava se i obučava sledeća grupa radnika.

Prema rečima predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića najvažniji zadatak opštine za narednu godinu biće da stvori uslove da se investitoru omogući da svoju nameru i sprovede.

„Glavni zadatak opštine jeste izgradnja industrijskog parka u Industrijskoj zoni ‘Zmič’, što će biti i pojedinačno najveća infrastrukturna investicija realizovana u jednoj godini u proteklih nekoliko decenija, za čije je finansiranje inače obezbedjena i neophodna saglasnost Vlade Srbije“, rekao je Paunović.

Radovi u Industrijskoj zoni Paraćin – foto: Zaječar Online

Kako je ranije najavljeno, u prvoj fazi „Rimaster“, koji se bavi proizvodnjom električnih sistema i kablovskih setova za specijalna vozila i teške gradjevinske mašine, imaće od 50 do 75 radnika, u drugoj oko 350, dok će u trećoj fazi zaposliti do 1.000 radnika.

Paunović je istakao da privreda Paraćina počiva na malim i srednjim preduzećima, navodeći da je u poslednjih pet godina 68 investitora dobilo gradjevinske dozvole i uglavnom već izgradilo objekte za poslovanje i proizvodnju, površine od skoro 60.000 metara kvadratnih.

„Samo 18 od ovih 68 preduzeća sa kojima smo saradjivali u prethodnih godinu i po dana najavljuje zapošljavanje ili je u tom periodu već zaposlilo 286 radnika. U tih 18 preduzeća ne spada ni švedski ‘Rimaster’ ni ‘Lidl’ koji takodje završava objekat u Paraćinu“, kazao je Paunović.

Paunović je naglasio da je zahvaljujući malim i srednjim preduzećima povećan broj zaposlenih.

„To je i glavni razlog za smanjenje broja nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje već petu godinu uzastopce. Samo u industrijskoj zoni gradi se oko 2.000 metara kvadratnih novog prostora za proizvodne objekte, a već su rezervisane i nove parcele za proizvodna preduzeća.

Izgradnja objekata za potrebe turizma doživljava pravi bum, gradi se novi hotel u Sisevcu od 8.000 metara kvadratnih, novi objekti za turizam i ugostiteljstvo na Grzi, završavaju se i počinju sa radom i novi objekti u Paraćinu“, najavio je Paunović.

Inače, ova švedska kompanija se bavi proizvodnjom električnih sistema i kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine, u ponudi ima 25.000 proizvoda, a godišnji obim proizvodnje je oko 80 mil EUR. Kompanija proizvodne pogone ima u Švedskoj, Poljskoj, Kini…

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Svečana Bogojavljanska litija u Zaječaru kretala se do Popove plaže (VIDEO)

Svetom Arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru danas je počelo svečano obeležavanje Bogojavljenja, praznika jednog od 15 najvećih hrišćanskih praznika...

BOG SE JAVI: Danas slavimo Bogojavljenje! (FOTO)

Povodom jednog od petnaest najvećih hrišćanskih praznika, Bogojavljenja danas je u Sabornom hramu rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru služena Sveta Liturgija Sv. Jovana Zlatoustog,...

Oblačno, temperatura do 2 stepena

U Srbiji će danas ujutro, a ponegde i pre podne po kotlinama i nizijama, mestimično biti magle ili niske oblačnosti, a tokom dana oblačno,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: